


Appelsiinilla maustetut broilerin koipireidet uunissa
Sitrusten kiistämätön kuningatar on loistava pari kanalle. Käytä appelsiinista niin kuoret, mehu kuin hedelmäliha ja paista herkulliset broilerin koipireidet uunissa.
1. Kuivaa kanat talouspaperilla ja hiero suola niiden pintaan. Asettele palat öljyttyyn uunivuokaan.
2. Pese appelsiini ja raasta sen kuori. Purista mehua tarvittava määrä. Sekoita keskenään raastettu kuori, appelsiinin mehu, hunaja, öljy, balsamico ja soija.
3. Lusikoi broilerin koipireisien päälle puolet kastikkeesta. Paista niitä 200-asteisessa uunissa 15 min.
4. Kuori ja lohko sillä välin punasipulit sekä leikkaa appelsiini siivuiksi. Koipireisien paistuttua 15 minuuttia lisää vuokaan sipulilohkot, appelsiinisiivut ja rosmariinioksat. Lisää myös loput kastikkeesta.
5. Paista vielä 30 min. Valele kanoja liemellä muutamia kertoja paistamisen aikana. Tarjoile appelsiinilla maustetut broilerin koipireidet riisin tai salaatin kanssa.
Vinkki! Sitrushedelmistä irtoaa mehu helpoiten, kun ne ovat lämpimiä.
Suosittelemme myös näitä
Jogurttimarinoitu broileri ja kurkkuraita