Kotivinkki

Appelsiinilla maustetut broilerin koipireidet uunissa

1 h 5 min
4
0

Appelsiinilla maustetut broilerin koipireidet uunissa

Sitrusten kiistämätön kuningatar on loistava pari kanalle. Käytä appelsiinista niin kuoret, mehu kuin hedelmäliha ja paista herkulliset broilerin koipireidet uunissa.
Teksti Jonna Vormala
Kuvat Elvi Rista
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 4broilerin koipireisipalaa tai
  • luullista rintaleikettä (n. 1 kg)
  • 2 tlsuolaa
  • ½appelsiinin kuori raastettuna
  • ½ dlappelsiinin mehua
  • 1 ½ rkljuoksevaa hunajaa
  • 1 rklöljyä
  • 1 rklvalkoista balsamicoa
  • 1 rklsoijaa
  • 4punasipulia
  • 1appelsiini siivuina
  • muutama oksa tuoretta rosmariinia

Tee näin

1 h 5 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN45 min

1. Kuivaa kanat talouspaperilla ja hiero suola niiden pintaan. Asettele palat öljyttyyn uunivuokaan.

2. Pese appelsiini ja raasta sen kuori. Purista mehua tarvittava määrä. Sekoita keskenään raastettu kuori, appelsiinin mehu, hunaja, öljy, balsamico ja soija.

3. Lusikoi broilerin koipireisien päälle puolet kastikkeesta. Paista niitä 200-asteisessa uunissa 15 min.

4. Kuori ja lohko sillä välin punasipulit sekä leikkaa appelsiini siivuiksi. Koipireisien paistuttua 15 minuuttia lisää vuokaan sipulilohkot, appelsiinisiivut ja rosmariinioksat. Lisää myös loput kastikkeesta.

5. Paista vielä 30 min. Valele kanoja liemellä muutamia kertoja paistamisen aikana. Tarjoile appelsiinilla maustetut broilerin koipireidet riisin tai salaatin kanssa.

Vinkki! Sitrushedelmistä irtoaa mehu helpoiten, kun ne ovat lämpimiä.

Suosittelemme myös näitä

Tulinen kana

Jogurttimarinoitu broileri ja kurkkuraita

Helppo ja hyvä broileri-riisivuoka

Lime-korianteribroileria ja mansikkasalsaa

MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä