Maku

Appelsiinijuustokakku

2 h 30 min
4.7
0

Appelsiinijuustokakku

Ihanan raikas appelsiinijuustokakku pitää sisällään myös hitusen valkosuklaan makua.
Teksti Tyrniä ja tyrskyjä
Kuvat Tyrniä ja tyrskyjä
Tulosta
Mainos

Ainekset (10 kpl)

  • 300 gappelsiinituorejuustoa
  • 200 gmascarponea
  • 4 dlvispikermaa
  • 0,5 dlappelsiinimehua
  • 2 kplappelsiinin raastettua kuorta
  • 4 kplliivatelehteä
  • 200 gvalkosuklaata

Pohja

  • 250 gDigestive-keksejä
  • 100 gvoita

Tee näin

2 h 30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN2 h

Murustellaan keksit leivinpaperin välissä. Sulatetaan voi ja lisätään murujen joukkoon, sekoitetaan ja levitetään irtopohjavuoan pohjalle. Laitetaan jääkaappiin odottamaan. Valmistetaan täyte. Sulatetaan ja jäähdytetään suklaa. Vatkataan kerma vaahdoksi. Sekoitetaan keskenään tuorejuusto ja mascarpone, lisätään kermavaahto mukaan. Lopuksi lisätään varovasti sekoitellen suklaa. Liotetaan liivatelehtiä kylmässä vedessä viitisen minuuttia. Sulatetaan liivatteet appelsiininmehuun ja kaadetaan hieman jäähtyneenä ohuena nauhana kerma-tuorejuustoseokseen. Lisätään lopuksi appelsiinin kuoriraaste. Tarkistetaan maku ja lisätään tarvittaessa sokeria. Kaadetaan täyte pohjan päälle ja annetaan hyytyä rauhassa muutama tunti. Kakun voi tehdä valmiiksi tarjoilua odottamaan jo edellisenä päivänä. Koristellaan valmis kakku kermavaahdolla ja sokeroiduilla appelsiinimarmeladeilla. kakun kokoa voi säädellä irtopohjan vuoan koon mukaan, mitä pienempi pohja sitä korkeampi kakku.

MITÄ PIDIT?
4.7
Katso myös nämä