


Appelsiinijuustokakku
2 h 30 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 2 h 0 min
Appelsiinijuustokakku maistuu raikkaalta appelsiinilta ja makealta valkosuklaalta. Täyteläisyyttä tuo mascarponejuusto. Nappaa ihanan juustokakun resepti!
Reseptin ainekset
10 kpl
Appelsiinijuustokakku
300 g
appelsiinituorejuustoa
200 g
mascarponea
4 dl
vispikermaa
1/2 dl
appelsiinimehua
1
appelsiinin raastettu kuori
4
liivatelehteä
200 g
valkosuklaata
Pohja
250 g
Digestive-keksejä
100 g
voita
Appelsiinijuustokakku – ohje:
- Murustele keksit leivinpaperin välissä. Sulata voi ja lisää murujen joukkoon, sekoita ja levitä irtopohjavuoan pohjalle. Kakun kokoa voi säädellä irtopohjan vuoan koon (Ø 24–26 cm) mukaan, mitä pienempi pohja sitä korkeampi kakku. Nosta vuoka jääkaappiin odottamaan.
- Valmista täyte. Sulata suklaa. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita tuorejuusto ja mascarpone, lisää kermavaahto mukaan. Lisää lopuksi suklaa varovasti sekoittaen.
- Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä viitisen minuuttia. Sulata liivatteet appelsiininmehuun ja kaada hieman jäähtyneenä ohuena nauhana kerma-tuorejuustoseokseen.
- Lisää lopuksi appelsiinin kuoriraaste. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa sokeria. Kaada täyte pohjan päälle ja anna hyytyä muutama tunti. Kakun voi tehdä valmiiksi jo edellisenä päivänä.
- Koristele valmis appelsiinijuustokakku kermavaahdolla ja sokeroiduilla appelsiinimarmeladeilla.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat