Maku

Appelsiinijuustokakku

2 h 30 min
{
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
2 h
Appelsiinijuustokakku maistuu raikkaalta appelsiinilta ja makealta valkosuklaalta. Täyteläisyyttä tuo mascarponejuusto. Nappaa ihanan juustokakun resepti!
3.7
2
Julkaistu: 18.3.2016


Ainekset (10 kpl)

Appelsiinijuustokakku

  • 300 gappelsiinituorejuustoa
  • 200 gmascarponea
  • 4 dlvispikermaa
  • 1/2 dlappelsiinimehua
  • 1 appelsiinin raastettu kuori
  • 4 liivatelehteä
  • 200 gvalkosuklaata

Pohja

  • 250 gDigestive-keksejä
  • 100 gvoita
Tulosta

Appelsiinijuustokakku leivotaan näin:

  1. Murustele keksit leivinpaperin välissä. Sulata voi ja lisää murujen joukkoon, sekoita ja levitä irtopohjavuoan pohjalle. Kakun kokoa voi säädellä irtopohjan vuoan koon (Ø 24–26 cm) mukaan, mitä pienempi pohja sitä korkeampi kakku. Nosta vuoka jääkaappiin odottamaan.
  2. Valmista täyte. Sulata suklaa. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita tuorejuusto ja mascarpone, lisää kermavaahto mukaan. Lisää lopuksi suklaa varovasti sekoittaen.
  3. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä viitisen minuuttia. Sulata liivatteet appelsiininmehuun ja kaada hieman jäähtyneenä ohuena nauhana kerma-tuorejuustoseokseen.
  4. Lisää lopuksi appelsiinin kuoriraaste. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa sokeria. Kaada täyte pohjan päälle ja anna hyytyä muutama tunti. Kakun voi tehdä valmiiksi jo edellisenä päivänä.
  5. Koristele valmis kakku kermavaahdolla ja sokeroiduilla appelsiinimarmeladeilla.
2 kommenttia