Maku

Appelsiini-pähkinäkakku

1 h 15 min
4.4
0

Appelsiini-pähkinäkakku

GL
0
4.4
Gluteeniton appelsiini-pähkinäkakku saa makunsa hasselpähkinästä sekä appelsiinin mehusta ja kuoresta.
Teksti Marjo Jokinen
Kuvat Mika Haaranen
Tulosta
Mainos

Ainekset (16 annosta)

  • 200 gmargariinia (rasvaa 60 %)
  • 3 dlsokeria
  • 3 kplmunaa
  • 4 1/2 dlgluteenitonta jauhoseosta
  • 2 tlleivinjauhetta
  • 1 dlhasselpähkinöitä (rouheena)
  • 1 kplappelsiinia (raastettu kuori ja puristettu mehu)

Lisäksi

  • Jauhottamiseen: gluteenitonta jauhoseosta

Tee näin

1 h 15 min
{
AKTIIVINEN25 min
PASSIIVINEN50 min

Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää muna hyvin vatkaten.

Sekoita keskenään jauhoseos, leivinjauhe, pähkinärouhe ja appelsiinin raastettu kuori. Lisää sekoittaen taikinaan.

Lisää lopuksi appelsiinimehu (noin 1 dl).

Nostele taikina voideltuun ja jauhotettuun 2 litran vuokaan.

Paista gluteenitonta appelsiini-pähkinäkakkua 175 asteessa noin 50 minuuttia.

MITÄ PIDIT?
4.4
Katso myös nämä