


Appelsiini-pähkinäkakku
1 h 15 min
{
Aktiivinen 25 min
Passiivinen 50 min
Gluteeniton appelsiini-pähkinäkakku saa makunsa hasselpähkinästä sekä appelsiinin mehusta ja kuoresta.
Reseptin ainekset
16 annosta
200 g
margariinia (rasvaa 60 %)
3 dl
sokeria
3 kpl
munaa
4 1/2 dl
gluteenitonta jauhoseosta
2 tl
leivinjauhetta
1 dl
hasselpähkinöitä (rouheena)
1 kpl
appelsiinia (raastettu kuori ja puristettu mehu)
Lisäksi
Jauhottamiseen: gluteenitonta jauhoseosta
Appelsiini-pähkinäkakku – ohje:
- Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää muna hyvin vatkaten.
- Sekoita keskenään jauhoseos, leivinjauhe, pähkinärouhe ja appelsiinin raastettu kuori. Lisää sekoittaen taikinaan.
- Lisää lopuksi appelsiinimehu (noin 1 dl).
- Nostele taikina voideltuun ja jauhotettuun 2 litran vuokaan.
- Paista gluteenitonta appelsiini-pähkinäkakkua 175 asteessa noin 50 minuuttia.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat