Amerikkalainen piparijuustokakku on klassikon jouluinen serkku! Päälle murskatut piparminttukarkit täydentävät jälkiruoan

3 h 25 min
{
Aktiivinen
25 min
Passiivinen
3 h
Amerikkalainen piparijuustokakku hurmaa joulupöydän ruokailijat mausteisella piparipohjalla, tuorejuustotäytteellä ja raikkailla piparminttukarkeilla. Jos haluat herkutella tällä kakulla läpi joulun, valmista kerralla pari kakkua – muuten voi olla, että makunautinnosta riittää iloa vain aattoiltaan!
0
0
Julkaistu: 16.11.2020


Ainekset (Noin 12 palaa)

  • 200 gpipareita
  • 100 gsulatettua voita

Täyte

  • 400 gmaustamatonta tuorejuustoa (esim. Philadelphia)
  • 2 dlkuohukermaa
  • 5kananmunaa
  • 1 dlsokeria
  • 1 tlvaniljasokeria
  • 1 rklsitruunankuorta
  • 1 rklsitruunanmehua

Päälle

  • 1 pkt (200 g)ranskankermaa
  • 2 rklsokeria
  • 2 rklsitruunanmehua

Tarjoiluun

  • 1 dlhienonnettuja piparminttukarkkeja
Tulosta

Amerikkalainen piparijuustokakku leivotaan näin:

  1. Murskaa piparit. Lisää joukkoon voisula. Painele seos leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan (halk. noin 23 cm.) Laita pakastimeen siksi aikaa, kun teet täytteen.
  2. Sekoita täyteaineet sähkövatkaimella tasaiseksi. Kaada keksipohjan päälle. Paista 175 asteessa uunin alimmalla ritilätasolla noin tunti. Anna jäähtyä ensin huoneenlämpöiseksi.
  3. Yhdistä ranskankerma, sokeri ja sitruunamehu. Levitä seos kakulle. Peitä kelmulla ja nosta viileään vähintään 2 tunniksi.
  4. Lusikoi juustokakulle karkkimurskaa.
MAINOS - SISÄLTÖ JATKUU MAINOKSEN JÄLKEEN

Kaipaatko lisää ihania reseptejä? Osta Kinuskikissan inspiroiva leivontakirja tästä

SISÄLTÖ JATKUU
MITÄ PIDIT?
0
Kommentoi »