


Amerikkalainen piparijuustokakku on klassikon jouluinen serkku! Päälle murskatut piparminttukarkit täydentävät jälkiruoan
3 h 25 min
{
Aktiivinen 25 min
Passiivinen 3 h 0 min
Amerikkalainen piparijuustokakku hurmaa joulupöydän ruokailijat mausteisella piparipohjalla, tuorejuustotäytteellä ja raikkailla piparminttukarkeilla. Jos haluat herkutella tällä kakulla läpi joulun, valmista kerralla pari kakkua – muuten voi olla, että makunautinnosta riittää iloa vain aattoiltaan!
Reseptin ainekset
Noin 12 palaa
200 g
pipareita
100 g
sulatettua voita
Täyte
400 g
maustamatonta tuorejuustoa (esim. Philadelphia)
2 dl
kuohukermaa
5
kananmunaa
1 dl
sokeria
1 tl
vaniljasokeria
1 rkl
sitruunankuorta
1 rkl
sitruunanmehua
Päälle
1 pkt (200 g)
ranskankermaa
2 rkl
sokeria
2 rkl
sitruunanmehua
Tarjoiluun
1 dl
hienonnettuja piparminttukarkkeja
Amerikkalainen piparijuustokakku – ohje:
- Murskaa piparit. Lisää joukkoon voisula. Painele seos leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan (halk. noin 23 cm.) Laita pakastimeen siksi aikaa, kun teet täytteen.
- Sekoita täyteaineet sähkövatkaimella tasaiseksi. Kaada keksipohjan päälle. Paista 175 asteessa uunin alimmalla ritilätasolla noin tunti. Anna jäähtyä ensin huoneenlämpöiseksi.
- Yhdistä ranskankerma, sokeri ja sitruunamehu. Levitä seos kakulle. Peitä kelmulla ja nosta viileään vähintään 2 tunniksi.
- Lusikoi juustokakulle karkkimurskaa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat