Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme
kahdeksan jälkeen

After eight -kakku – klassikkokonvehdin inspiroima suklaa-minttukakku tuo joulupöytään ripauksen eleganssia, ehkä vielä yksi pala?

5 h 10 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 4 h 40 min

After eight -konvehdin makumaailma eli minttusuklaa on monen suosikki. Tällä kertaa makupari pääsee esille klassikkokonvehtien inspiroimassa suklaakakussa. Tumma suklaakuorrute piilottaa sisäänsä mehukkaan suklaakakun ja täyteläisen minttumoussen.

21.11.2024
Reseptin ainekset
10 annosta
1 rkl
voita tai margariinia (vuoan voiteluun)
150 g
voita tai margariinia
2 dl
sokeria
2 dl
vehnäjauhoja
1 dl
kaakaojauhetta
2 tl
vaniljasokeria
1 tl
leivinjauhetta
2
munaa
Minttumousse
3
liivatelehteä
2 dl
vispikermaa
250 g
mascarponejuustoa
1 dl
tomusokeria
2 tl
piparminttuaromia
2 rkl
vettä
Suklaakuorrute
100 g
tummaa suklaata
1 dl
kuohukermaa
Koristelu
(After eight -konvehteja)

After eight -kakku – ohje:

  1. Leikkaa suorakaiteen muotoisen vuoan (10 × 29 cm) pohjalle leivinpaperi. Voitele reunat.
  2. Sulata voi kattilassa, nosta levyltä, lisää sokeri ja sekoita. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
  3. Sekoita vehnäjauhot, kaakao¬jauhe, vaniljasokeri ja leivinjauhe keskenään.
  4. Lisää voi-sokeriseokseen munat yksitellen vatkaten. Siivilöi jauhot taikinan sekaan. Sekoita nopeasti tasaiseksi. Kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta.
  5. Paista kakkua 175-asteisessa uunissa alatasolla noin 35 minuuttia. Tarkista kakun kypsyys cocktailtikulla, jos tikkuun ei tartu taikinaa, kakku on kypsä. Anna kakun jäähtyä hetki vuoassa ja kumoa se. Jäähdytä huoneenlämpöiseksi.
  6. Puhdista vuoka tarvittaessa ja vuoraa se kelmulla. Halkaise kakku ja laita toinen puolikas vuoan pohjalle.
  7. Valmista minttumousse. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota kerma. Notkista mascarponejuusto ja mausta tomusokerilla ja piparminttuaromilla. Kääntele sekaan kermavaahto.
  8. Kuumenna kattilassa vesi ja lisää puristellut liivatelehdet. Kaada seos moussen sekaan ohuena nauhana koko ajan sekoittaen.
  9. Kaada mousse vuokaan kakkupohjan päälle. Lisää toinen puolikas ja paina kevyesti. Peitä kelmulla ja siirrä jääkaappiin hyytymään vähintään 4 tunniksi.
  10. 10
    Valmista kuorrute. Rouhi suklaa veitsellä. Kuumenna kattilassa kerma ja lisää suklaarouhe. Anna suklaan sulaa rauhassa muutama minuutti. Sekoita tasaiseksi.
  11. 11
    Siirrä kakku tarjoiluastiaan ja kuorruta kakku suklaakuorrutteella. Koristele kakku halutessasi After eight -konvehdeilla.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt