kahdeksan jälkeen
After eight -kakku – klassikkokonvehdin inspiroima suklaa-minttukakku tuo joulupöytään ripauksen eleganssia, ehkä vielä yksi pala?
5 h 10 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 4 h 40 min
After eight -konvehdin makumaailma eli minttusuklaa on monen suosikki. Tällä kertaa makupari pääsee esille klassikkokonvehtien inspiroimassa suklaakakussa. Tumma suklaakuorrute piilottaa sisäänsä mehukkaan suklaakakun ja täyteläisen minttumoussen.
Reseptin ainekset
10 annosta
1 rkl
voita tai margariinia (vuoan voiteluun)
150 g
voita tai margariinia
2 dl
sokeria
2 dl
vehnäjauhoja
1 dl
kaakaojauhetta
2 tl
vaniljasokeria
1 tl
leivinjauhetta
2
munaa
Minttumousse
3
liivatelehteä
2 dl
vispikermaa
250 g
mascarponejuustoa
1 dl
tomusokeria
2 tl
piparminttuaromia
2 rkl
vettä
Suklaakuorrute
100 g
tummaa suklaata
1 dl
kuohukermaa
Koristelu
(After eight -konvehteja)
After eight -kakku – ohje:
- Leikkaa suorakaiteen muotoisen vuoan (10 × 29 cm) pohjalle leivinpaperi. Voitele reunat.
- Sulata voi kattilassa, nosta levyltä, lisää sokeri ja sekoita. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
- Sekoita vehnäjauhot, kaakao¬jauhe, vaniljasokeri ja leivinjauhe keskenään.
- Lisää voi-sokeriseokseen munat yksitellen vatkaten. Siivilöi jauhot taikinan sekaan. Sekoita nopeasti tasaiseksi. Kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta.
- Paista kakkua 175-asteisessa uunissa alatasolla noin 35 minuuttia. Tarkista kakun kypsyys cocktailtikulla, jos tikkuun ei tartu taikinaa, kakku on kypsä. Anna kakun jäähtyä hetki vuoassa ja kumoa se. Jäähdytä huoneenlämpöiseksi.
- Puhdista vuoka tarvittaessa ja vuoraa se kelmulla. Halkaise kakku ja laita toinen puolikas vuoan pohjalle.
- Valmista minttumousse. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota kerma. Notkista mascarponejuusto ja mausta tomusokerilla ja piparminttuaromilla. Kääntele sekaan kermavaahto.
- Kuumenna kattilassa vesi ja lisää puristellut liivatelehdet. Kaada seos moussen sekaan ohuena nauhana koko ajan sekoittaen.
- Kaada mousse vuokaan kakkupohjan päälle. Lisää toinen puolikas ja paina kevyesti. Peitä kelmulla ja siirrä jääkaappiin hyytymään vähintään 4 tunniksi.
- 10Valmista kuorrute. Rouhi suklaa veitsellä. Kuumenna kattilassa kerma ja lisää suklaarouhe. Anna suklaan sulaa rauhassa muutama minuutti. Sekoita tasaiseksi.
- 11Siirrä kakku tarjoiluastiaan ja kuorruta kakku suklaakuorrutteella. Koristele kakku halutessasi After eight -konvehdeilla.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat