Viherpiha

Joulun herkimmät kukka-asetelmat yhdistävät valkoisen ja vihreän! 3 kukkivaa ideaa + 1 viherkasviyllätys

Joulun herkimmät kukka-asetelmat yhdistävät valkoisen ja vihreän! 3 kukkivaa ideaa + 1 viherkasviyllätys
Raikkaimmat vihreävalkoiset jouluasetelmat syntyvät joulukukkien kuningattarista. Nauti perinteisistä hyasinteista, ritarinkukista ja joulutähdistä tai yllätä ja tee ihana asetelma viherkasveista!
Julkaistu: 1.12.2021

1. Valon tuojat

Korillinen monivanaisia ’Alfresco’-ritarinkukkia eli amarylliksiä hehkuu pitkään. Täytä kori sammalella ja koristele havuilla, eukalyptuksen ja lehtikuusen oksilla sekä niittyräpelöllä.

Nuppuinen amaryllis kannattaa ostaa ajoissa, sillä kukkien avautuminen kestää kauan.

2. Tilaa tähdelle

Uhkea, monihaarainen joulutähti ansaitsee istutuksessa varauksettoman päähuomion. Koristele tähteä vähäeleisesti valkoisilla ja beigeillä kuivakukilla: jänönhännillä ja pamparuohoilla sekä ruskuksen oksilla. Asettele ne ruukkuun pystyyn sekä pitkälleen lehtien päälle.

Joulutähti rakastaa valoa ja lämpöä. Pidä se etäällä vedosta. Lue ohjeet joulutähden hoitoon täältä.

3. Vihreää lahjaksi

Viherkasveista sommittelet suloisen pöytäkoristeen tai jouluisen tervehdyksen huonekasvien ystävälle. Samaa harmaanvihertävää sävymaailmaa toistavat mehiruusuke ja muorinkukka ’Napoli Nights’ saavat joulun pilkettä, kun lisäät niiden lomaan punaisia pikkupalloja ja samettinauharuusukkeen. Elävöitä istutusta halutessasi vielä männyn oksilla ja sammalella.

Molemmat viherkasvit ovat mehikasveja, jotka varastoivat vettä lehtiinsä. Varo siis, ettet innostu kastelemaan niitä liikaa.

4. Joko tuoksuu?

Monen suosikkijoulukukka hyasintti pääsee oikeuksiinsa lipaston päällä. Nosta ihanasti tuoksuva sipulikukka nostalgisessa saviruukussaan tarjottimelle neljän ryhmäksi ja koristele ruostekukan ja lehtikuusen versoilla, heinillä ja männyn kävyillä. Kietaise lopuksi ohuesta samettinauhasta minirusetti ja kiinnitä se koristenuppineuloilla.

Pidä hyasintteja mahdollisimman viileässä, niin kukat kestävät pitkään. Muistathan, että hyasintti ei sovi allergisille. Lue lisää hyasintin hoito-ohjeita täältä.

Kommentoi »