Hyasintti on joulukukkien klassikko! Katso hoito-ohjeet, joilla nautit hyasinttien kukoistuksesta pidempään
Piha ja puutarha
Hyasintti on joulukukkien klassikko! Katso hoito-ohjeet, joilla nautit hyasinttien kukoistuksesta pidempään
Hyasintti on suloisesti tuoksuva joulukukka, joka kukkii pidempään, jos voit siirtää sen yöksi viileään. Kurkkaa kattavat hoito-ohjeet, joilla nautit hyasinttien näyttävästä kukinnasta pidempään.
Julkaistu 30.11.2017
Viherpiha

Hyasintti (Hyacinthus orientalis) kuuluu parsakasvien heimoon ja on monivuotinen sipulikasvi. Hyasintit yleistyivät Suomessa joulukukkina 1900-luvun alkupuolelta lähtien. Tarinan mukaan ensimmäinen kukkiva, vaaleanpunainen hyasintti nähtiin kukkakaupan ikkunassa Helsingissä jouluna 1879. Suomessa myydään vuosittain reilut 2 miljoonaa hyastinttia, joten se on myös suosituin joulukukkamme.

Hyasinttilajikkeita on yli 2000. Kukat ovat yleensä yksinkertaisia, myös kerrannaiskukkaisia lajikkeita on olemassa. Tavallisin ja suosituin väri on vaaleanpunainen, mutta saatavilla on myös valkoisia, sinisiä ja violetinpunaisia hyasintteja.

Hyasintti: näin hoidat hyasinttia oikein ja saat sen kukkimaan pidempään

Hyasintin kastelu

Hyasinttia tulisi kastella vähän kerrallaan, jotta varsi ei veny liikaa. Jos varsi venyy eikä pysy pystyssä, voit tukea sitä kukkakepillä tai vaihtoehtoisesti leikata hyasintin maljakkoon leikkokukaksi. Laita leikkohyasintti kylmään, niukkaan veteen.

Hyasintin kukinta

Täysin nuppuinen hyasintti avautuu täyteen kukintaan noin viikossa. Kukinta kestää pidempään, jos voit siirtää hyasintin yöksi viileään esimerkiksi parvekkeelle.

Perinteisten hyasinttien lisäksi on olemassa myös ulos istutettavia hyasintteja. Niiden hoitoon voit perehtyä tässä jutussamme.

Juttua muokattu 2.11.2020. Poistettu virheellinen virke hyasintin tuoksusta.

Vinkki!

Voit kasvattaa hyasinttia myös ilman multaa. Näin istutat hyastintin maljakkoon.

Kommentoi »