Pumpulisen pehmeät rinkilät, pikamunkit latvialaiseen tyyliin & 3 muuta mainiota reseptiä munkkifanille

Pumpulisen pehmeät rinkilät, pikamunkit latvialaiseen tyyliin & 3 muuta mainiota reseptiä munkkifanille
Millaisia munkkeja tänä vappuna paistaisi? Kokosimme 5 houkuttelevaa reseptiä kuohkeiden rinkilöiden ja yllättävien makuyhdistelmien ystävälle sekä kiireiselle leipurille. Mikä näistä houkuttaa sinua eniten?
Julkaistu: 26.4.2021

Pehmeät munkkirinkilät – yksinkertaisen hyvää!

Dr. Sugar -blogin Jonna ja Jinna kehittivät pullataikinaohjeestaan pehmoiset munkit. "Pehmeät munkkirinkilät ovat paistettuna pinnalta vähän rapeita, mutta sisältä pumpulisia ja kuohkeita. Kuohkeus syntyy siitä, että taikinassa on pieni määrä leivinjauhetta nostattamassa munkkeja paiston aikana", bloggaajat kirjoittavat. Resepti on kananmunaton ja siitä saa helposti muokattua vegaanisen. Kurkkaa pehmeiden munkkirinkilöiden ohje!

Uusi idea oikaisijalle: latvialaiset pikamunkit

Eikö aika tai maltti riitä munkkitaikinan kohotteluun? Kokeile latvialaisia pikamunkkeja žagariņeja! Nopsat munkit saavat raikkaan säväyksen sitruunankuoresta ja pintaansa tomusokerihunnun.

Porkkanakakun maut munkissa (muttei yhtään porkkanaraastetta!)

Näistä munkeista paljastuu haukatessa hauskan oranssinen sävy – kiitos nesteenä käytetyn porkkanamehun. Kun taikinan maustaa vielä kanelilla, kardemummalla ja inkiväärillä, porkkanakakun ystävä hykertelee. Nappaa porkkanakakkumunkkien resepti Perinneruokaa prkl -blogista.

Vaniljaiset ja sitruunaiset herkkurinkilät

Usein pieni muutos tekee ison vaikutuksen, niin kuin näissä lukijamme herkullisissa sitruunamunkeissa. Reseptissä perusrinkilät saavat uutta makuvivahdetta sitruunankuoresta ja vaniljasokerista. "Olipa selkeät ohjeet! Ja kiva lisä toi sitruuna ja vanilja. Nam!" kiittää lukijamme.

Turkinpippurifanin uusi vappuherkku

"Oudot yhdistelmät saattavat joskus yllättää", kirjoittaa Perinneruokaa prkl -blogin Mika Rampa. Mikan mukaan mustapippurilla ja lakritsakastikkeella terästetyt churrot tuovat mieleen turkinpippurit. "Dippaus lakritsikastikeeseen sai suussani aikaan ilotulituksen – näihin tuli himo ja huomaamatta olin maistellut jo neljä churroa."

Kommentoi »