


Äkilliseen munkkihimoon! Latvialaiset pikamunkit saavat sitruunaisen säväyksen ja ylleen tomusokerihunnun
45 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 30 min
Latvialaiset pikamunkit žagariņit valmistuvat uppopaistettaviksi nopeasti, sillä taikinan kohottamisen voi ohittaa. Viimeistele vastapaistetut munkit tomusokerihunnulla ennen kuin ne katoavat parempiin suihin.
Reseptin ainekset
36 kpl
2
munaa
1½ dl
sokeria
2 tl
vaniljasokeria
⅓ tl
suolaa
1
(luomu)sitruunan kuori raastettuna
200 g
kermaviiliä
6½ dl
vehnäjauhoja
2 tl
leivinjauhetta
Paistaminen
1 l
rypsiöljyä
Pinnalle
tomusokeria
Žagariņit eli latvialaiset pikamunkit leivotaan näin:
- Riko munat kulhoon. Lisää sokerit, suola, sitruunankuoriraaste ja kermaviili. Sekoita hyvin.
- Lisää jauhot ja leivinjauhe vähän kerrallaan. Vaivaa käsin pehmeäksi taikinaksi. Jaa taikina puoliksi.
- Kauli taikina jauhotetulla alustalla suorakaiteen muotoiseksi levyksi (36 cm × 16 cm). Jaa taikina 16 (8 cm × 4 cm) osaan.
- Leikkaa jokaisen palan keskelle noin 3 cm:n viilto. Kiepauta taikinapalan toinen pää reiästä läpi.
- Kauli toinen taikinapala samoin ja leikkaa paloiksi.
- Kuumenna öljy teräskattilassa tai valurautapadassa 180-asteiseksi. Paista 4–5 munkkia kerrallaan molemmin puolin kauniin ruskeiksi.
- Viimeistele munkit tomusokerilla.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat