Maku

Äkilliseen munkkihimoon! Latvialaiset pikamunkit saavat sitruunaisen säväyksen ja ylleen tomusokerihunnun

45 min
{
Aktiivinen
15 min
Passiivinen
30 min
Latvialaiset pikamunkit žagariņit valmistuvat uppopaistettaviksi nopeasti, sillä taikinan kohottamisen voi ohittaa. Viimeistele vastapaistetut munkit tomusokerihunnulla ennen kuin ne katoavat parempiin suihin.
4.3
3
Julkaistu: 21.4.2021


Ainekset (36 kpl)

  • 2munaa
  • 1½ dlsokeria
  • 2 tlvaniljasokeria
  • ⅓ tlsuolaa
  • 1(luomu)sitruunan kuori raastettuna
  • 200 gkermaviiliä
  • 6½ dlvehnäjauhoja
  • 2 tlleivinjauhetta

Paistaminen

  • 1 lrypsiöljyä

Pinnalle

  • tomusokeria
Tulosta

Žagariņit eli latvialaiset pikamunkit leivotaan näin:

  1. Riko munat kulhoon. Lisää sokerit, suola, sitruunankuoriraaste ja kermaviili. Sekoita hyvin.
  2. Lisää jauhot ja leivinjauhe vähän kerrallaan. Vaivaa käsin pehmeäksi taikinaksi. Jaa taikina puoliksi.
  3. Kauli taikina jauhotetulla alustalla suorakaiteen muotoiseksi levyksi (36 cm × 16 cm). Jaa taikina 16 (8 cm × 4 cm) osaan.
  4. Leikkaa jokaisen palan keskelle noin 3 cm:n viilto. Kiepauta taikinapalan toinen pää reiästä läpi.
  5. Kauli toinen taikinapala samoin ja leikkaa paloiksi.
  6. Kuumenna öljy teräskattilassa tai valurautapadassa 180-asteiseksi. Paista 4–5 munkkia kerrallaan molemmin puolin kauniin ruskeiksi.
  7. Viimeistele munkit tomusokerilla.
3 kommenttia