


Sitruunamunkit – nämä vappupöydän sokeriset herkut viedään käsistä!
2 h 20 min
{
Aktiivinen 1 h 20 min
Passiivinen 1 h 0 min
Sitruunamunkit valmistetaan kuten perinteisetkin, mutta taikina tuunataan sitruunalla ja vaniljalla. Nämä superhyvät, lukijamme reseptillä valmistetut sitruunamunkit jättävät suupieliin sokerin lisäksi hymyn.
Reseptin ainekset
30 kpl
Sitruunamunkit
5 dl
kevytmaitoa
50 g
hiivaa
2 dl
sokeria
2
munaa
1 rkl
kardemummaa
1–4 tl
sitruunankuoriraastetta (mielellään luomua, 1–2 sitruunan raastettu kuori)
2 tl
vaniljasokeria
2 tl
suolaa
14 dl
vehnäjauhoja
150 g
voita (sulatettuna)
Paistamiseen
1 l
rypsiöljyä
sokeria (munkkien sokerointiin )
Sitruunamunkit – ohje:
- Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Murenna joukkoon hiiva. Sekoita joukkoon sokeri, munat, kardemumma, sitruunankuoriraaste, vaniljasokeri ja suola.
- Lisää taikinaan jauhot vähitellen, samalla vaivaten. Vaivaa taikinaan lopuksi voisula. Alusta taikina kimmoisaksi niin, että se irtoaa käsistä ja astian reunoista. Kohota taikina liinalla peitettynä kaksinkertaiseksi.
- Jaa taikina jauhotetulla alustalla paloiksi ja pyörittele palat pulliksi. Anna munkkien kohota, mutta älä kohota liikaa, jotta munkit eivät mene paistettaessa kuopalle.
- Kuumenna rypsiöljy paksupohjaisessa kattilassa. Ota koepalaksi pieni pala taikinaa. Öljy on sopivan kuumaa, kun taikinanpala ruskistuu kauniiksi noin minuutissa. Liian kylmässä öljyssä taikinapala uppoaa. Liian kuuma öljy alkaa savuta.
- Tee sitruunamunkkeihin sormella reikä ja laske öljyyn pari munkkia kerrallaan. Kun niiden alapuoli on ruskea, käännä ne reikäkauhalla. Paistoaika on munkkien koosta ja öljyn kuumuudesta riippuen 1–3 minuuttia/puoli.
- Nosta kypsät sitruunamunkit talouspaperille valumaan. Kierittele munkit sokerissa vielä lämpiminä.
Vinkki!
Etsitkö perinteistä ohjetta? Kurkkaa munkkien resepti täältä!
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat