Sitruunamunkit

2 h 20 min
4.9
1

Sitruunamunkit

Tuunaa munkkitaikina sitruunalla ja vaniljalla ja saat superhyvät munkit! Nämä lukijamme reseptillä valmistetut sitruunamunkit jättävät suupieliin sokerin lisäksi hymyn. Katso VIDEO munkkien paistamiseen! 
Teksti Aila Lind-Mäki, Emilia Kolari
Kuvat Timo Pyykkö
Tulosta
Mainos

Ainekset (30 kpl)

  • 5 dlkevytmaitoa
  • 50 ghiivaa
  • 2 dlsokeria
  • 2 kplmunaa
  • 1 rklkardemummaa
  • 1-4 tlsitruunankuoriraastetta (mielellään luomua, 1-2 sitruunan raastettu kuori)
  • 2 tlvaniljasokeria
  • 2 tlsuolaa
  • 14 dlvehnäjauhoja
  • 150 gvoita (sulatettuna)

Lisäksi

  • Paistamiseen 1 litra rypsiöljyä ja munkkien sokerointiin sokeria

Tee näin

2 h 20 min
{
AKTIIVINEN1 h 20 min
PASSIIVINEN1 h

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Murenna joukkoon hiiva. Sekoita joukkoon sokeri, munat, kardemumma, sitruunankuoriraaste, vaniljasokeri ja suola. 

Lisää taikinaan jauhot vähitellen, samalla vaivaten. Vaivaa taikinaan lopuksi voisula. Alusta taikina kimmoisaksi niin, että se irtoaa käsistä ja astian reunoista. Kohota taikina liinalla peitettynä  kaksinkertaiseksi.

Jaa taikina jauhotetulla alustalla paloiksi ja pyörittele palat pulliksi. Anna munkkien kohota, mutta älä kohota liikaa, jotta munkit eivät mene paistettaessa kuopalle.

Kuumenna rypsiöljy paksupohjaisessa kattilassa. Ota koepalaksi pieni pala taikinaa. Öljy on sopivan kuumaa, kun taikinanpala ruskistuu kauniiksi noin minuutissa. Liian kylmässä öljyssä taikinapala uppoaa. Liian kuuma öljy alkaa savuta.

Tee munkkeihin sormella reikä ja laske öljyyn pari munkkia kerrallaan. Kun niiden alapuoli on ruskea, käännä ne reikäkauhalla. Paistoaika on munkkien koosta ja öljyn kuumuudesta riippuen 1–3 minuuttia/puoli. 

Nosta kypsät munkit talouspaperille valumaan. Kierittele munkit sokerissa vielä lämpiminä.

 

Vinkki!

Voit paistaa munkit päivää ennen tarjoamista ja peittää ne sokeroimattomina leivinpaperilla ja -liinalla. Ennen tarjoilua lämmitä munkit 100-asteisessa uunissa leivinpaperilla peitettynä ja kierittele munkit sokerissa. Munkit maistuvat vastapaistetuilta!

MITÄ PIDIT?
4.9
Katso myös nämä