
Viiden tähden kantarellirisotto ja muut lukijoidemme rakastamat sienireseptit – ”Parasta, mitä olen hetkeen syönyt!”
Etsitkö vielä sitä täydellistä sienisalaatin, -piirakan tai -risoton reseptiä? Se saattaa löytyä näiden suosituimpien sienireseptiemme joukosta.
1. Viiden tähden kantarellirisotto

Tämä kantarellirisotto on Kotona-sivuston suosituin sieniresepti. Risotto valmistetaan perinteiseen tapaan kantarelleista, sipulista, risottoriisistä, viinistä ja kasvisliemestä. Mehevä risotto saa lisää makua timjamista, lehtipersiljasta ja kevätsipulista sekä tietenkin parmesaanista. Resepti on kerännyt runsaasti kehuja − lukijamme todella rakastavat tätä risottoa!
”Tää oli parasta mitä oon hetkeen syönyt! Ihanaa ja mehukasta. 5/5”
”Helppo tehdä. Lapset valmistivat, äiti haki vain sienet metsästä.”
”Reseptiä on kokeiltu ja oli erittäin herkullista risottoa. Täydet viisi tähteä.”
2. Perinteinen sienisalaatti suolasienistä

Himoitsetko sinäkin suolasienistä valmistettua perinteistä sienisalaattia? Niin myös moni lukijoistamme. Ohjeessamme suolasienet sekoitetaan hienonnetun punasipulin, vaahdotetun kuohukerman ja smetanan kanssa. Mausteeksi riittää mustapippuri ja sitruunanmehu. Niin hyvää ja niin helppoa!
3. Se paras suppilovahverokeitto

Raikas syyspäivä ja kulhollinen kuumaa suppilovahverokeittoa − kyllä kiitos! Lukijamme kommentoivat sivustomme parasta suppilovahverokeittoa muun muassa näin:
”Niin hyvää ettei sanotuksi saa.”
”Ylitti odotukset: herkullinen!”
Lukijamme ovat myös innokkaita soveltamaan: yksi vaihtoi ruokakerman kauraversioon, toinen käytti yrttituorejuustoa sulatejuuston sijaan ja kolmas soseutti keiton sauvasekoittimella sileäksi. Kaikki versiot kuulostavat herkullisilta, nam!
4. Kantarellikastike

Kantarellikastike on klassikoiden klassikko. Sieniresepti, joka ei paljon esittelyä kaipaa. Mainittakoon kuitenkin, että tällä kantarellikastikkeen ohjeella yksi lukijamme onnistui sanojensa mukaan täydellisesti, vaikka teki ensimmäistä kertaa sieniruokaa.
5. Helppo pekoni-kantarellipiirakka

Hieman makean kantarellin ja suolaisen pekonin liitto on yksinkertaisesti täydellinen! Tuorejuusto, ranskankerma ja parmesaani tekevät piirakan täytteestä ihanan kermaisen.
"Erinomainen resepti, ehkä parhaita kantarellipiirakkaohjeita mitä olen löytänyt", lukijamme hehkuttaa.