Maku

Kantarellirisotto – syksyinen suosikki arkeen ja juhlaan

40 min
{
Aktiivinen40 min
Passiivinen
Mehevän kostea kantarellirisotto on kaunista ja herkullista haarukoitavaa. Parmesaanijuusto ja kuiva valkoviini antavat risotolle hienostuneen maun.
GL
KA
MU
3.99
23
Kuvat Satu Nyström


Ainekset (4 annosta)

  • 10 dlkantarelleja
  • 50 gvoita
  • 3 kplsalottisipulia
  • 2 kplvalkosipulinkynttä
  • 1 dloliiviöljyä
  • 3 dlrisottoriisiä
  • 2 dlkuivaa valkoviiniä
  • 1/2 dltuoretta timjamia (silputtuna)
  • 7 dlkasvislientä
  • 1/2 tlmerisuolaa
  • 1/4 tlmustapippuria
  • 1 dlparmesaanijuustoa
  • 1 kplkevätsipulia (silputtuna)
  • 1 1/2 dllehtipersiljaa
Tulosta

Puhdista ja paloittele kantarellit. Kuumenna pannulla nokare voita ja paista sienet.

Hienonna sipulit. Kuullota niitä paistokasarissa oliiviöljyssä ja voissa kunnes ovat läpikuultavia, mutta älä anna ruskistua. Lisää riisi ja jatka kuullottamista hetki. Kaada joukkoon valkoviini ja anna kiehahtaa. Lisää timjami.

Kaada kasvislientä riisin joukkoon vähitellen ja ahkerasti sekoittaen. Mausta risotto suolalla ja pippurilla. Lisää joukkoon kantarellit, juustoraaste, kevätsipuli ja lehtipersilja. Tarjoa kantarellirisotto heti.

MITÄ PIDIT?
3.99