Maku

Kantarellirisotto – syksyinen suosikki arkeen ja juhlaan

40 min
{
Aktiivinen
40 min
Passiivinen
Mehevän kostea kantarellirisotto on kaunista ja herkullista haarukoitavaa. Parmesaanijuusto ja kuiva valkoviini antavat risotolle hienostuneen maun.
GL
KA
MU
Julkaistu: 19.6.2012


Ainekset (4 annosta)

  • 10 dlkantarelleja
  • 50 gvoita
  • 3 salottisipulia
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 dloliiviöljyä
  • 3 dlrisottoriisiä
  • 2 dlkuivaa valkoviiniä
  • 1/2 dltuoretta timjamia (silputtuna)
  • 7 dlkasvislientä
  • 1/2 tlmerisuolaa
  • 1/4 tlmustapippuria
  • 1 dlparmesaanijuustoa
  • 1 kevätsipuli (silputtuna)
  • 1 1/2 dllehtipersiljaa
Tulosta

Kantarellirisotto valmiistuu näin:

  1. Puhdista ja paloittele kantarellit. Kuumenna nokare voita pannulla ja paista sienet. Siirrä sivuun odottamaan.
  2. Hienonna sipulit. Kuullota niitä paistokasarissa oliiviöljyssä ja voissa kunnes ovat läpikuultavia, mutta älä anna ruskistua. Lisää riisi ja jatka kuullottamista hetki. Kaada joukkoon valkoviini ja anna kiehahtaa. Lisää timjami.
  3. Lisää kasvislientä riisin joukkoon kauhallinen kerrallaan ja jatka kypsentämistä välillä sekoitellen. Lisää lientä aina edellisen erän imeydyttyä.
  4. Kypsennä, kunnes riisi on napakan pehmeää (15–20 minuuttia).
  5. Mausta risotto suolalla ja pippurilla. Lisää joukkoon kantarellit, juustoraaste, kevätsipuli ja lehtipersilja. Tarjoa kantarellirisotto heti.
MITÄ PIDIT?
3.97
26 kommenttia