Kantarellirisotto – syksyinen suosikki arkeen ja juhlaan
40 min
{
Aktiivinen
40 minPassiivinen
Mehevän kostea kantarellirisotto on kaunista ja herkullista haarukoitavaa. Parmesaanijuusto ja kuiva valkoviini antavat risotolle hienostuneen maun.
GL
KA
MU
4
Kuvat
Julkaistu 19.6.2012

Kantarellirisotto – syksyinen suosikki arkeen ja juhlaan
Reseptin ainekset (4 annosta)
- 1 lkantarelleja
- 50 gvoita
- 3 salottisipulia
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 dloliiviöljyä
- 3 dlrisottoriisiä
- 2 dlkuivaa valkoviiniä
- 1/2 dltuoretta timjamia (silputtuna)
- 7 dlkasvislientä
- 1/2 tlmerisuolaa
- 1/4 tlmustapippuria
- 1 dlparmesaanijuustoa
- 1 kevätsipuli (silputtuna)
- 1 1/2 dllehtipersiljaa
Kantarellirisotto – ohje:
- Puhdista ja paloittele kantarellit. Kuumenna nokare voita pannulla ja paista sienet. Siirrä sivuun odottamaan.
- Hienonna sipulit. Kuullota niitä paistokasarissa oliiviöljyssä ja voissa kunnes ovat läpikuultavia, mutta älä anna ruskistua. Lisää riisi ja jatka kuullottamista hetki. Kaada joukkoon valkoviini ja anna kiehahtaa. Lisää timjami.
- Lisää kasvislientä riisin joukkoon kauhallinen kerrallaan ja jatka kypsentämistä välillä sekoitellen. Lisää lientä aina edellisen erän imeydyttyä.
- Kypsennä, kunnes riisi on napakan pehmeää (15–20 minuuttia).
- Mausta risotto suolalla ja pippurilla. Lisää joukkoon kantarellit, juustoraaste, kevätsipuli ja lehtipersilja. Tarjoa kantarellirisotto heti.