Maku

Kantarellikastike – klassikkoresepti, joka ihastuttaa vuodesta toiseen

35 min
{
Aktiivinen20 min
Passiivinen15 min
Kantarellikastike hurmaa kermaisuudellaan ja täyteläisellä maullaan. Tämän reseptin avulla otat syksyn kantarellisadosta irti sen parhaat puolet!
GL
KA
MU
4.21
7
Teksti Kati Pohja
Kuvat Satu Nyström


Ainekset (5 annosta)

Kantarellikastike

  • 10 dlkantarelleja
  • 1 kplsipulia
  • 1 rklvoita
  • 4 dlkuohukermaa
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1/4 tlvalkopippuria
Tulosta

Kantarellikastike valmistuu näin:

  1. Puhdista ja pilko sienet.
  2. Kumoa sienet kasariin ja kuumenna, kunnes neste erottuu. Anna kiehua, kunnes suurin osa nesteestä on haihtunut.
  3. Lisää hienonnettu sipuli ja voi. Kuumenna sekoitellen.
  4. Lisää lopuksi kerma ja mausteet. Anna kantarellikastikkeen kiehua hiljalleen, kunnes neste on hiukan kiehunut kokoon.
  5. Tarkista kantarellikastikkeen maku ja lisää tarvittaessa suolaa.
MITÄ PIDIT?
4.21