Rakastetuimmat joulukukat uudella twistillä! Näin teet helpot ja juhlavat asetelmat itse
Piha ja puutarha
Rakastetuimmat joulukukat uudella twistillä! Näin teet helpot ja juhlavat asetelmat itse
Joulukukkien klassikot saavat uuden ilmeen, kun istutat ne ruukkuun huonekasvien tai sammalen seuraan. Juhlava joulukukka-asetelma tuo hetkessä kotiin joulun tunnelmaa.
13.12.2017
 |
Viherpiha

Joulutähtien loistetta

Ruukkujoulutähti on joulukukkien symboli. Voit tehdä helpon ja raikkaan joulukukka-asetelman vaikkapa jo ensimmäisen adventin kunniaksi. Asettele matalia valkoisia joulutähtiä ja lankaköynnöstä astiaan. Kartiomaista tukea pitkin asetelmasta ylös kiipeävä lankaköynnös on kuin puhtaasta hangesta nouseva kuusi.

Yllättävä kukkakombo

Vesimelonin punainen ritarinkukka 'Sweet Nymph' on ylväs ja juhlava joulukukka yksinkin, mutta katsohan, kuinka upeasti sitä korostavat 'African Jungle' -kuningasbegonian laikukkaat lehdet ja lankaköynnöksen keveys. Voit asetella joulukukan ja muut kasvit omissa ruukuissaan isoon ruukkuun tai istuttaa ne yhtenäiseen multatilaan, silloin kosteus säilyy paremmin. Begonian ja lankaköynnöksen voit kätevästi siirtää viherkasvi-ikkunalle joulun jälkeen.

Joulun muruset

'Christmas Darling' -jouluruusu on varsinainen kultamuru yhdessä muratin ja pikkuhavujen kanssa. Istuta joulukukka ja muut kasvit rouheaan astiaan ja kerää – maanomistajan luvalla – peitteeksi raikkaanvihreää sammalta. Asetelman väripilkuiksi sopivat joulupallot tai vaikkapa kuivatut chilipaprikat.

Tuoksuva joulukukka

Hyasintin tuoksu kuuluu monen jouluun. Monikukkaisissa hyasinteissa yhdestä sipulista tulee kaksi tai useampia kukkavanoja. Ja vaikka yksittäisiä kukkia on vähemmän, kasvi on silti hyvi viehättävä. Hyasintit eivät kaipaa koristeekseen kuin kauniin astian, sammalta, käpyjä ja tähtianiksia. Sekä tietenkin tunnelmallista kynttilänvaloa.

1 kommentti