
Pienen perheen jouluateria – suunnittelimme ravintolatasoisen juhla-aterian kahdelle aikuiselle
Pienen perheen jouluateria loihditaan ilman suuria esivalmisteluja. Silti tuloksena on ravintolatason illallinen. Alkupalaksi tarjoillaan äyriäisvati, pääruoaksi on maukas peurapaisti ja aterian kruunaa tuplasuklaamousse.
Alkupalaksi merten makuja – äyriäisvadille ladotaan simpukoita ja katkarapuja
Kasaa alkupalaksi ylellinen äyriäisvati gratinoiduista simpukoista, vaniljaisista kampasimpukoista, chilikatkaravuista ja kirjolohenmädistä. Kerää mukaan kaikki herkut tai valitse pari suosikkiasi. Äyriäisvati on varma hitti myös pienen porukan pikkujouluissa.

Pääruokasi metsän makuja – katajanmarjaporo, ruusukaali-omenapaistos ja puolukka-portviinikastike
Tarjoa pääruokana katajanmarjoilla maustettua poronfileetä, puolukkaista portviinikastiketta ja omenaisia ruusukaaleja.

Jälkkäriksi kahden suklaan mousse
Kahden suklaan mousse ja kardemummakaurakeksit: silkinpehmeä mousse ja rapeat keksit ovat koukuttava kombo. Kahden hengen juhlajälkkäri nautitaan tietenkin yhteiseltä lautaselta. Rapeat kardemumma-kaurakeksit viimeistelevät unelmanpehmeän moussen.
