Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme
täydellinen helmi

Gratinoidut simpukat – rapsakka pinta ja suussa sulava, valkosipulinen ydin, täydellistä!

10 h 20 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 10 h 0 min

Tarjoa rapeaksi gratinoidut viher- tai sinisimpukat lämpiminä. Tee puolikas annos, jos paistat äyriäisvadille myös kampa-simpukoita ja katkarapuja.

8.10.2024

Reseptin ainekset
2–4 annosta
1 pkt (500 g)
esikypsennettyjä viher- tai sinisimpukoita ((pakaste)
50 g
voita
2
valkosipulinkynttä
1 dl
persiljaa hienonnettuna
1 dl
parmesaanijuustoa raastettuna
1 dl
pankojauhoja
½ tl
suolaa
¼ tl
mustapippuria
Lisäksi
4 dl
karkeaa merisuolaa

Gratinoidut simpukat – ohje:

  1. Sulata simpukoita jääkaapissa noin 10 tuntia.
  2. Anna voin pehmetä huoneenlämpöiseksi. Kuori ja hienonna valkosipulit. Sekoita valkosipuli, persilja ja parmesaani voihin. Lisää pankojauhot, suola ja pippuri.
  3. Levitä merisuola laakeaan uunivuokaan. Paina simpukat suolaan kuoripuoli alaspäin niin, että ne pysyvät paikallaan. Lusikoi maustevoi simpukoiden pinnalle.
  4. Gratinoi 225-asteisen uunin yläosassa 12–15 minuuttia. Tarjoa lämpiminä.

Kokoa herkullinen äyriäisvati chilikatkaravuista, gratinoiduista simpukoista ja vanilijaisista kampasimpukoista!

Tarjoa gratinoitujen simpukoiden seurana vaniljalla maustetut kampa-simpukat ja sopivasti potkaisevat chilikatkaravut. Tarjoa lisukkeena sahrami-sitruunakastiketta ja rapeaksi paahdettua leipää.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt