


täydellinen helmi
Gratinoidut simpukat – rapsakka pinta ja suussa sulava, valkosipulinen ydin, täydellistä!
10 h 20 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 10 h 0 min
Tarjoa rapeaksi gratinoidut viher- tai sinisimpukat lämpiminä. Tee puolikas annos, jos paistat äyriäisvadille myös kampa-simpukoita ja katkarapuja.
Reseptin ainekset
2–4 annosta
1 pkt (500 g)
esikypsennettyjä viher- tai sinisimpukoita ((pakaste)
50 g
voita
2
valkosipulinkynttä
1 dl
persiljaa hienonnettuna
1 dl
parmesaanijuustoa raastettuna
1 dl
pankojauhoja
½ tl
suolaa
¼ tl
mustapippuria
Lisäksi
4 dl
karkeaa merisuolaa
Gratinoidut simpukat – ohje:
- Sulata simpukoita jääkaapissa noin 10 tuntia.
- Anna voin pehmetä huoneenlämpöiseksi. Kuori ja hienonna valkosipulit. Sekoita valkosipuli, persilja ja parmesaani voihin. Lisää pankojauhot, suola ja pippuri.
- Levitä merisuola laakeaan uunivuokaan. Paina simpukat suolaan kuoripuoli alaspäin niin, että ne pysyvät paikallaan. Lusikoi maustevoi simpukoiden pinnalle.
- Gratinoi 225-asteisen uunin yläosassa 12–15 minuuttia. Tarjoa lämpiminä.
Kokoa herkullinen äyriäisvati chilikatkaravuista, gratinoiduista simpukoista ja vanilijaisista kampasimpukoista!
Tarjoa gratinoitujen simpukoiden seurana vaniljalla maustetut kampa-simpukat ja sopivasti potkaisevat chilikatkaravut. Tarjoa lisukkeena sahrami-sitruunakastiketta ja rapeaksi paahdettua leipää.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat