


Ripaus timjamia
Vaniljaiset kampasimpukat ovat juhlien elegantti pikaruoka – vielä vähän lisää, kiitos!
40 min
{
Aktiivinen 10 min
Passiivinen 30 min
Vaniljalla maustetut kampasimpukat ovat juhlava pikaruoka. Jutun lopusta löydät vinkit ja reseptit juhlissa tarjottavaan äyriäisvatiin.
Reseptin ainekset
2–4 annosta
1 pkt (150 g)
kampasimpukoita ((pakaste, MSC))
2 rkl
voita
1 rkl
oliiviöljyä
1
vaniljatanko
2 rkl
timjamia hienonnettuna
2 rkl
valkoviiniä
¼ tl
suolaa
¼ tl
mustapippuria
Vaniljaiset kampasimpukat – ohje:
- Sulata simpukoita jääkaapissa 10 tuntia tai noin 30 minuuttia kylmässä vedessä muovipakkauksessaan. Kuivaa talouspaperilla.
- Kuumenna voi ja öljy pannulla, lisää halkaistu vaniljatanko ja timjami. Paista simpukoita pannulla noin 1 minuutti molemmin puolin. Lisää viini ja kiehauta kasaan Mausta suolalla ja pippurilla.
- Jaa simpukat annoskulhoihin ja kaada paistorasva pannulta päälle. Tarjoa heti.
Kokoa herkullinen äyriäisvati chilikatkaravuista, gratinoiduista simpukoista ja vanilijaisista kampasimpukoista!
Tarjoa kampasimpukoiden kera rapeaksi gratinoidut viher- tai sinisimpukat lämpiminä. Chilikatkarapuihin makua ja potkua antavat tähtianis ja chili. Tarjoa lisukkeena sahrami-sitruunakastiketta ja rapeaksi paahdettua leipää.

Tee puolikas annos kampasimpukoita, mikäli paistat äyriäisvadille myös gratinoituja simpukoita ja katkarapuja.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat