Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme
Ripaus timjamia

Vaniljaiset kampasimpukat ovat juhlien elegantti pikaruoka – vielä vähän lisää, kiitos!

40 min
{
Aktiivinen 10 min
Passiivinen 30 min

Vaniljalla maustetut kampasimpukat ovat juhlava pikaruoka. Jutun lopusta löydät vinkit ja reseptit juhlissa tarjottavaan äyriäisvatiin.

11.10.2024

Reseptin ainekset
2–4 annosta
1 pkt (150 g)
kampasimpukoita ((pakaste, MSC))
2 rkl
voita
1 rkl
oliiviöljyä
1
vaniljatanko
2 rkl
timjamia hienonnettuna
2 rkl
valkoviiniä
¼ tl
suolaa
¼ tl
mustapippuria

Vaniljaiset kampasimpukat – ohje:

  1. Sulata simpukoita jääkaapissa 10 tuntia tai noin 30 minuuttia kylmässä vedessä muovipakkauksessaan. Kuivaa talouspaperilla.
  2. Kuumenna voi ja öljy pannulla, lisää halkaistu vaniljatanko ja timjami. Paista simpukoita pannulla noin 1 minuutti molemmin puolin. Lisää viini ja kiehauta kasaan Mausta suolalla ja pippurilla.
  3. Jaa simpukat annoskulhoihin ja kaada paistorasva pannulta päälle. Tarjoa heti.

Kokoa herkullinen äyriäisvati chilikatkaravuista, gratinoiduista simpukoista ja vanilijaisista kampasimpukoista!

Tarjoa kampasimpukoiden kera rapeaksi gratinoidut viher- tai sinisimpukat lämpiminä. Chilikatkarapuihin makua ja potkua antavat tähtianis ja chili. Tarjoa lisukkeena sahrami-sitruunakastiketta ja rapeaksi paahdettua leipää.

Juhlava illallinen kahdelle. Tummansävyinen kuva, jossa vadeilla simpukoita ja äyriäisiä sekä havuilla koristeltu kattaus.
Tee puolikas annos kampasimpukoita, mikäli paistat äyriäisvadille myös gratinoituja simpukoita ja katkarapuja.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt