


Rakastavaisten jälkkäri
Kahden suklaan mousse ja kardemummakaurakeksit – silkinpehmeä mousse ja rapeat keksit ovat koukuttava kombo
4 h 30 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 4 h 0 min
Kahden hengen juhlajälkkäri nautitaan tietenkin yhteiseltä lautaselta. Rapeat kardemummakaurakeksit viimeistelevät unelmanpehmeän moussen.
Reseptin ainekset
2 annosta
100 g
tummaa suklaata
100 g
rubysuklaata
¼ tl
kanelia
¼ tl
jauhettua inkivääriä
1 dl
kuohukermaa
4 rkl
ranskankermaa
1
valkuainen
Kardemummakaurakeksit
50 g
voita
1
keltuainen
1/2 dl
sokeria
1 rkl
vehnäjauhoja
½ tl
leivinjauhetta
½ tl
kardemummaa
¼ tl
kanelia
¼ tl
piparkakkumaustetta
1½ dl
kaurahiutaleita
Lisäksi
50 g
rubysuklaata
Kahden suklaan mousse ja kardemummakaurakeksit – ohje:
- Hienonna molemmat suklaat veitsellä ja laita omiin kulhoihin. Mausta tumma suklaa kanelilla ja ruby inkiväärillä.
- Kuumenna kerma kattilassa kiehuvaksi. Jaa kuuma kerma suklaiden päälle kulhoihin. Sekoita, kunnes suklaat ovat sulaneet. Anna jäähtyä ja siirrä kulhot jääkaappiin 2 tunniksi.
- Lisää 2 rkl ranskankermaa molempiin suklaaseoksiin. Vaahdota vuorotellen sähkövatkaimella kuohkeaksi (puhdista vatkaimet välissä).
- Vatkaa valkuainen kovaksi vaahdoksi. Jaa vaahto suklaaseoksiin ja sekoita nuolijalla käännellen. Peitä kulhot kelmulla tai lusikoi mousset pursotinpusseihin. Pane jääkaappiin tekeytymään pariksi tunniksi.
- Tee keksit. Sulata ja jäähdytä voi. Vaahdota keltuainen ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi.
- Yhdistä vehnäjauhot, leivinjauhe ja mausteet. Siivilöi jauhoseos muna-sokerivaahtoon kevyesti nostellen. Lisää kaurahiutaleet ja voi.
- Lusikoi taikinasta ruokalusikalla nokareita leivinpaperin päälle pellille. Jätä väliin reilusti leviämisvaraa.
- Paista keksejä 175-asteisessa uunissa noin 12 minuuttia. Anna jäähtyä. Keksit kovettuvat rapeiksi jäähtyessään.
- Lusikoi tai pursota mousset tarjoiluvadille tai annoslautasille. Viimeistele rubysuklaalastuilla ja kaurakekseillä.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat