Kesän viilein herkku! Bloggaaja Sarin vastustamaton mojito-jää villitsee – kurkkaa myös 4 muuta jäistä reseptiä

Tyrniä ja tyrskyjä -blogin Sari Kalliomäki sekoitteli klassikkococktail mojitosta mehujään aikuiseen makuun. Näitä kannattaa tehdä valmiiksi pakastimeen hellepäivien varalle!
Kuvat A-lehtien kuva-arkisto, Sari Kalliomäki

Meillä kotonan Tyrniä ja tyrskyjä -blogin Sari Kalliomäellä on tapana pitää pakastimessaan aina valmiina itse tehtyjä mehujäitä.

– Kun muksut olivat pieniä, tein heille esimerkiksi marjaisia mehujäitä. Lasten muutettua kotoa mehujäät ovat pysyneet mutta vaihtuneet aikuisten versioihin.

Sarin viileääkin viileämmissä mojito-jäissä maistuvat minttu, lime, vaalea rommi ja sprite. Lue resepti Sarin blogista. Näin lukijat kommentoivat reseptiä Meillä kotonan Facebook-sivulla:

  • Aivan loistava idea!
  • Ilmoittaudun testiryhmään.
  • Äidillä aina jäätelöpäivä?!
  • Tää on pakko testata!
Kuva: Sari Kalliomäki

Drinkkipohjainen mehujää on paitsi ihana viilentäjä helteisiin viikonloppuihin myös kiva tarjottava vaikkapa aikuisten juhannusjuhlissa.

– Jos juhliin tekee boolin, jäiden sijaan sekaan voi hyvin laittaa mehujäitä. Näin boolin makukaan ei laimene jäiden sulaessa, Sari sanoo.

Mojiton lisäksi aikuisten mehujäähän sopii monen muunkin klassikkodrinkin makumaailma. Esimerkiksi rommikola olisi raikas vaihtoehto, Sari ehdottaa.

Innostuitko? Poimi tästä lisää jäisiä herkkuja aikuiseen makuun

Aperol spritz -mehujää

Pakasta Aperol-katkeroa ja veriappelsiinimehua, tarjoile kuohuviinin kera. Kurkkaa pirteän oranssien mehujäiden resepti täältä.

Limoncello-sorbetti

Sitruunainen Limoncello-sorbetti on pirteä päätös juhla-aterialle tai ihana hellepäivän virkistys. Reseptin löydät täältä.

Luumu-portviinijäätelö

Luumuista, portviinistä ja kermasta valmistuu ihana herkku! Poimi resepti luumusesonkia varten talteen.

Piña Colada -jäätelö

Palmusokeria, ananasta, rommia, kookoskermaa ja minttua! Karibialaishenkisen jäätelön resepti löytyy täältä.

Haluatko mieluummin alkoholittoman mehujään tai jäätelön?

Julkaistu: 22.5.2019
Kommentoi »