Piña Colada -jäätelö

Reseptin ainekset (6 annosta)
- 4 kplkeltuaista (luomu)
- 1 dlkookospalmusokeria (tai muscovadosokeria)
- 1 dlkookoskermaa
- 1 dlkuohukermaa
- 1/2 dlglukoosisiirappia (DanSukker)
- 4 - 4 1/2 dltuoretta ananasta soseutettuna
- 1-2 rkltuoretta minttua silputtuna
- 1 dltummaa rommia
Vatkaa kulhossa sähkövatkaimella keltuaiset ja palmusokeri (tai muscovadosokeri) kuohkeaksi vaahdoksi.
Mittaa kookos- ja kuohukerma teräskulhoon ja lisää keltuais-sokerivaahto ja glukoosisiirappi. Sekoita tasaiseksi.
Nosta kulho kuumaa vettä sisältävän kattilan päälle. Kuumenna keskilämmöllä ja koko ajan sekoittaen, kunnes seos muuttuu hieman paksummaksi. Voit testata seoksen rakennetta puulusikalla. Jos voit vetää sormella puulusikkaan vanan, joka ei heti umpeudu, seos on sopivan paksuista.
Jäähdytä keltuais-kermaseos mahdollisimman nopeasti.
Kuori ananas ja poista siitä puumainen ydin. Leikkaa hedelmäliha kuutioiksi ja soseuta ne tehosekoittimessa tasaiseksi soseeksi yhdessä mintun kanssa.
Lisää ananassose ja rommi jäähtyneeseen kerma-keltuaisseokseen. Kaada jäätelöseos laakeaan rasiaan ja peitä kannella.
Pakasta seosta 1 1/2 tuntia. Ota jäätelö pakastimesta ja sekoita haarukalla nopeasti. Jatka pakastamista vielä noin 4–5 tuntia. Sekoita jäätelöä haarukalla muutaman kerran pakastamisen aikana, jotta saat rakenteesta kuohkeampaa.
Ota Piña Colada -jäätelöstä palloja ja annostele ne vohveleihin. Ripottele halutessasi päälle strösseleitä tai nonparelleja.