Meidän Mökki

Mökkien viihtyisät kesäkeittiöt – katso nerokkaat ratkaisut


Parhaimmillaan kesäkeittiö on komentokeskus, ruoanlaittopaikka ja seurustelun tyyssija. Sen voi toteuttaa monella tavalla. Nappaa ideat suomalaisten mökeiltä.
Kuvat A-lehtien kuva-arkisto

Kallion kupeeseen

Kesäkeittiön seinät voivat olla myös kalliota, jos sijainti on otollinen. Tätä paikkaa jouduttiin hiukan louhimaan sopivaksi, ja sitten paikan lattia valettiin betonilla. Kattopalkkeja varten porattiin kallioon reiät, joihin pursotettiin polyuretaaniliima- ja tiivistemassa. Aukkoihin työnnettiin kierretangot ja annettiin kuivua. Katon ja kallion väli tiivistettiin piellä, jotta sadevedet eivät tule seinämää pitkin kesäkeittiöön.

Lasitus pidentää kautta

Naantalissa merenrannalla sijaitsevassa kesäkeittiössä on upeat maisemat. Kääntöpuolena oli, että mereltä puhaltava tuuli teki välillä syömisen mahdottomaksi. Ratkaisuksi keksittiin liukuovet. Ne tilattiin sillä ajatuksella, että kiskot voitiin kiinnittää ylös. Näin havut, oksat ja muu roskat eivät päässeet väleihin.

Terassista kesäkeittiö

Aina kesäkeittiö ei tarvitse seiniä ympärilleen, ja katoksikin riittää koivun lehdet. Parasta tässä on ratkaisussa on upeat näköalat ja reilut tilat, joissa koko perhe mahtuu puuhastelemaan. Ruokapöytäkin sopii ongelmitta aivan grillin viereen.

Perinteinen ratkaisu

Tässä Höytiäisen rannalla sijaitsevassa kesäkeittiössä kiehautetaan kahvit ja lämmitetään karjalanpiirakat joka aamu. Mukaan tarvitaan vain puinen kuksa ja lautanen piirakoita varten. Perheen mielestä parasta tässä kesäkeittiössä on, että aina tuntee olevansa retkellä. Lasitus torjuu viimaa.

Mökin seinustalle

Tämän Lohjalla sijaitsevan kesäkeittiö on tehty rantamökin seinustalle kierrätysmateriaaleista. Seinän puuhylly on entinen laatikko ja vanhasta ikkunasta tuli vitriinikaapin ovi. Astioillekin on reilusti tilaa.

Kaikki yhdessä

Laukaassa olevan mökin pihapiirissä on kesäkeittiö, jonka suuren pöydän ääreen mahtuu kevyesti koko perhe. Tiskivesi lämpenee suuressa vesipadassa. Illan hämärtyessä vieraita ilahduttavat avotakka ja iloisen väriset peitteet.

Lue lisää:

7 vinkkiä kesäkeittiön suunnitteluun

Näin nikkaroit huolettoman ulkokeittiön

Rakenna toimiva pihakeittiö

Julkaistu: 28.7.2016