Meidän Mökki

Mökkien viihtyisät kesäkeittiöt – katso nerokkaat ratkaisut

Mökkien viihtyisät kesäkeittiöt – katso nerokkaat ratkaisut
Parhaimmillaan kesäkeittiö on komentokeskus, ruoanlaittopaikka ja seurustelun tyyssija. Sen voi toteuttaa monella tavalla. Nappaa ideat suomalaisten mökeiltä.
Julkaistu: 28.7.2016

1. Katse järvelle

Tämä kesäkeittiö sijaitsee Saimaan rannalla. Vieressä on komea terassi, jonne mahtuu ruokailemaan suurempikin seurue. Katoksen alla on hyvä valmistaa ruokaa, vaikka vähän satelisikin.

2. Parvekkeenovista koostettu

Parvekkeenovista rakennettu Kulttuuritalo kestitsee mökkiväkeä läpi kesän aamusta iltaan. Kulttuuritalolla toimii yhtä hyvin hampurilaisbaari, lettukestit ja rapukekkerit.

3. Kesäkeittiö kallion kupeessa

Kesäkeittiön seinät voivat olla myös kalliota, jos sijainti on otollinen. Tätä paikkaa jouduttiin hiukan louhimaan sopivaksi, ja sitten paikan lattia valettiin betonilla. Kattopalkkeja varten porattiin kallioon reiät, joihin pursotettiin polyuretaaniliima- ja tiivistemassa. Aukkoihin työnnettiin kierretangot. Katon ja kallion väli tiivistettiin piellä, jotta sadevedet eivät tule seinämää pitkin kesäkeittiöön.

4. Grillikatos, joka on melkoinen kesäkeidas

Kauniin grillikatoksen kruunaa keraaminen grilli. Tasot ovat lattiaremontissa purettua vaneria, joka on päällystetty Dc-fixillä.

5. Lasitus pidentää kautta

Naantalissa merenrannalla sijaitsevassa kesäkeittiössä on upeat maisemat. Kääntöpuolena oli, että mereltä puhaltava tuuli teki välillä syömisen mahdottomaksi. Ratkaisuksi keksittiin liukuovet. Ne tilattiin sillä ajatuksella, että kiskot voitiin kiinnittää ylös. Näin havut, oksat ja muu roskat eivät päässeet väleihin.

6. Perinteistä, tietenkin!

Höytiäisen rannalla sijaitsevassa kesäkeittiössä kiehautetaan kahvit ja lämmitetään karjalanpiirakat joka aamu. Mukaan tarvitaan vain puinen kuksa ja lautanen piirakoita varten. Perheen mielestä parasta tässä kesäkeittiössä on, että aina tuntee olevansa retkellä. Lasitus torjuu viimaa.

7. Kesäkeittiö mökin seinustalla

Tämän Lohjalla sijaitsevan kesäkeittiö on tehty rantamökin seinustalle kierrätysmateriaaleista. Seinän puuhylly on entinen laatikko ja vanhasta ikkunasta tuli vitriinikaapin ovi. Astioillekin on reilusti tilaa.

8. Kaikki yhdessä

Laukaassa olevan mökin pihapiirissä on kesäkeittiö, jonka suuren pöydän ääreen mahtuu koko perhe. Tiskivesi lämpenee suuressa vesipadassa. Illan hämärtyessä vieraita ilahduttavat avotakka ja iloisen väriset peitteet.

9. Tiskaaminen onnistuu parhaiten ulkona

Tiskaaminen on huomattavasti mukavampaa, kun voi katsella puita ja pikkulintuja. Tässä on kaksi esimerkkiä tiskipöydistä, jotka on sijoitettu ulos, mökin seinustalle.
Kommentoi »