Rottinkia, saviastioita ja viherkasveja! Leirikoulun vanha grillikatos muuttui kotoisaksi kesäkeitaaksi
Sisustus
Rottinkia, saviastioita ja viherkasveja! Leirikoulun vanha grillikatos muuttui kotoisaksi kesäkeitaaksi
Lohjalaiset Anna ja Jussi Wallendahr kaipasivat kaunista pakopaikkaa tulevien vuosien remonttikaaoksen keskelle. Yllättäen ratkaisu löytyi oman, 1800-luvulla rakennetun kodin pihasta. Kurkkaa idylliseen kesäkeittiöön!
15.5.2019
 |
Unelmien Talo&Koti
Kesäkeittiön edustalla on sopiva paikka isolle ruokapöydälle. Pyöreän pöydän ääreen mahtuu isompikin porukka. Tammen varjossa on mukava istuskella ja nauttia antimista.

”Asumme entisessä kyläkoulussa. 1990-luvulla tänne oli rakennettu grillikatos leirikoulun käyttöön. Penkeille mahtui yhtaikaa kymmeniä koululaisia iltanuotiolle. Meidän nelihenkiselle, kokkailusta pitävälle perheellemme katos ei ollut sellaisenaan toimiva, joten aloimme kehittää sitä kesäkeittiöksi.

Projektin suurimpana haasteena oli keksiä, miten vanhaa grillikatosta voisi hyödyntää parhaiten.
Kirppareilta hankitut kulhot ja korit tuovat pehmeyttä ja kerroksellisuutta kesäkeittiöön.
Grilli on keraaminen. Tasot ovat lattiaremontissa purettua vaneria, joka on päällystetty Dc-fixillä.
Kesäkeittiö on rakennettu vanhan grillikatoksen runkoa hyödyntäen. Alkuperäisestä katoksesta hyödynnettiin lattia, katto ja seinien tukirakenteet.

Toteutimme kesäkeittiön kivana vapaa-ajanprojektina sisäremontin lomassa. Katos oli tehty alun perin hyvin, joten saatoimme hyödyntää sen rakenteet. Pitkät penkit purettiin ja laudoista tehtiin kesäkeittiön takaseinä. Meillä oli ennestään vanhoja ikkunoita, joista saatiin toinen seinusta.

Viherkasvit nauttivat kesän ajan raikkaasta ulkoilmasta ja vehreyttävät kesäkeittiötä. Syksyn tullen ne muuttavat takaisin sisälle.

Halusimme, että kesäkeittiö sointuu kauniisti paitsi pihaan ja viereiseen metsään myös 1800-luvun lopulla rakennettuun päätaloon. Lopputulos kuitenkin yllätti – iloisesti. Siitä tuli vielä ihanampi kuin osasimme kuvitella.”

Ajan patina antaa esineisiin särmää. Vanhat kannut, kulhot ja maljakot ovat paitsi nättejä myös käytännöllisiä.
Vanhat punasaviset viilikulhot ovat käytössä lähes päivittäin.
Penkissä kasvaa mäkimeiramia, ruohosipulia, salviaa, timjamia, sitruunatimjamia, sitruunamelissaa ja rakuunaa.
Kommentoi »