Kesäkeittiö yhdistää ruoanlaiton ja seurustelun – 11 toteutusta, jotka tekevät ulkona kokkailusta luksusta
Rakenna ja remontoi
Kesäkeittiö yhdistää ruoanlaiton ja seurustelun – 11 toteutusta, jotka tekevät ulkona kokkailusta luksusta
Kesäkeittiö on parhaimmillaan upea kokkauskeidas, jossa voi olla grillin lisäksi paistoliesi, takka tai vaikka savustuslaatikko. Poimi ideat omaan pihakeittiöösi.

Kesäkeittiö tekee kokkailusta hauskempaa – 11 kekseliästä ja käytännöllistä toteutusta

1. Valmis paketti

Erilaisia kesäkeittiöiksi soveltuvia rakennuksia on saatavilla runsaasti. Lasiseinäinen ratkaisu päästää luonnon sisään, vaikka ruokansa voikin nauttia tuulelta ja ötököiltä suojassa. Liukuovet säästävät tilaa ja vievät suoraan terassille, jos kahvinsa haluaa nauttia ulkosalla.

2. Kauniisti kierrätetty kesäkeittiö

Muurattu ulkotakka on kesäkeittiön keskus ja tunnelman tuoja. Takaseinään on käytetty vanhoja tiiliä. Sopivan kokoinen pöytä syntyi vanhasta ovesta ja pukkijaloista. Kesäkeittiö täydentyy yrttiruukuilla, jotka kaunistavat samalla terassia.

3. Kaikki käsillä

Ulkokeittiössä on kiva häärätä, kun se vastaa varustelultaan ja välineiltään sisäkeittiötä. Suunnittele säilytyspaikat ja toiminnot kätevästi käden ulottuville. Hyödynnä ripustuskoukkuja ja telineitä luovasti, niin pieneenkin tilaan mahtuu yllättävän paljon. Yrtit ikkuna-aukon ulkopuolella täydentävät keittiön.

Sulauta kesäkeittiö saumattomasti ympäristöönsä tai tee siitä pihan komea keskus.

4. Auki ja kiinni

Tunnelmallisesti rosoinen kesäkeittiö valmistuu kierrätysmateriaaleista. Hellepäivinä ovet saa reilusti auki puutarhaan ja avotakka lämmittää viilenevinä kesäiltoina. Rakenteet on jätetty reilusti näkyviin.

5. Katseilta suojaan

Muovisesta kennolevystä saa rakennettua kesäkeittiöön kevyen ja ilmavan näkö- ja tuulensuojan. Keittiöön on muurattu paikka grillille, sekä ruoanlaittoon että tunnelmointiin sopiva avotakka. Toimintoja on rajattu hienostuneesti erilaisilla lattiamateriaaleilla.

6. Jyhkeä kokkauspiste

Luonnonkivillä pinnoitetussa kesäkeittiössä on grilli, muurinpohjapannu ja savustuslaatikko. Muuraus vaatii asiantuntemusta sekä työtavoista että materiaaleista, jotta lopputuloksesta tulee toimiva ja paloturvallinen.

7. Kesäkeittiö kallion kolossa

Persoonallinen kesäkeittiö on louhittu osaksi kalliota. Kaltevat lasiseinät tuovat järvimaiseman lähelle. Keittiössä on sähköt ja lattialämmitys, joten siellä viihtyy viileämmälläkin säällä. Luonnonkivellä verhoillut kaapistot ikään kuin kasvavat lattiasta. Pyörillä oleva saareke jakaa tilaa ja tuo lisää laskutilaa.

Tason alla polttopuut ovat sateelta suojassa.

8. Kompakti kesäkeittiö

Pieneenkin tilaan saa mahtumaan huolellisella suunnittelulla paljon. Kokonaisuudessa on hiiligrilli, jolla voi myös savustaa, sekä paistoliesi ja jääkaappi, jotka toimivat kaasulla. Matalaan taustaseinään saa hyllytilaa sekä käteviä ripustuskoukkuja keittiövälineille.

9. Valmiit kalusteet

Kun on olemassa valmis tasainen paikka, pääsee helpoimmalla, kun ostaa valmiit keittiökalustemoduulit. Hillerstorp Läckö -ulkokeittiöosasta ja siihen liitetystä työtasosta tulee hyvä kokkailupiste. Tyylikäs suoja peittää sekä altaan pohjan että poistovedelle tarkoitetun astian, Ellos.

10. Kesäkeittiö modernisti moduuleista

WWOO on hollantilaisen Piet-Jan van den Kommerin suunnittelema betonista valmistettu modulaarinen ulkokeittiösarja, johon voi halutessaan tilata kaiken tarvittavan grillistä vesipisteeseen ja takkaan. Räätälöi oma ratkaisusi, WWOO Finland.

Yksinkertaisen tyylikäs ratkaisu sopii minkälaiseen rakennukseen ja puutarhaan tahansa.

11. Linjakkaasti simppeli

Tyylikkään yksikertainen kesäkeittiö on muurattu. Avotulipaikan seinät on nostettu turvallisesti hiukan korkeammalle. Työskentelytasoa ja säilytystilaa on keittiön kokoon nähden runsaasti. Vesipiste on hoidettu mutkattomasti ämpärillä ja puutarhaletkulla.

Kommentoi »