Unelmien Talo&Koti

Meillä kotonan inspiroivat Ikea-tuunaukset – näin perushuonekalut saavat persoonallisen ja uniikin ilmeen


Tunnetko nämä: Bekväm, Frosta, Tarva, Moppe, Aneboda ja Brusali? Kyllä, kaikki ovat Ikeasta, mutta tunnistatko ne vielä tuunauksen jälkeenkin? Esittelemme inspiroivimmat Ikea-tuunaukset!
Kuvat Satu Nyström, Johanna Kinnari

Aneboda myydään ihan tavallisena vaatekaappina. Se tuunattiin kahteen käyttötarkoitukseen: astioille ja meikkauspisteeksi. Pöytälevyn korkeutta muuttamalla tai tuunamaalla siihen ulosvedettävän jatkopalan kaappi sopii moneen muuhunkin: askarteluun, ompeluun... Vain mielikuvitus on rajana!

Katso tuunausohje!

Ikea Brusali oli entisessä tehtävässään TV-kaluste. Nyt se on silityspöytä, jossa on myös säilytystilaa vaikkapa lakanarullille ja pyyhkeille. Silityslevy säilytetään piilossa kalusteen takana ja nostetaan pieniä silitettäviä varten hyllykön päälle. Kun on isompien tekstiilien vuoro, levyn voi nostaa vaikkapa ruokapöydälle.

Katso tuunausohje!

Frosta oli perusjakkara. Kolmen koplana toisiinsa kiinnitettyinä ne muodostavat kuitenkin kukkapöydän. Pöytä-trion voi kääntää tilan mukaan pidemmäksi jonoksi tai kuten kuvassa, hieman limittäin. Tämähän toimisi sohvapöytänäkin! 

Katso tuunausohje!

Ikean Frosta on helppo tuunata myös rahiksi. Pikkupöytä se on ihan sellaisenaan, varsinkin kun jalkoja vähän lyhentää. Tuunauksen jälkeenkin ne voi aina tempaista istuimiksi silloin, kun väkeä on enemmän.

Katso tuunausohje!

Rosenrips on värikäs kangas, jonka kuviot on tuotu tähän päivään 1600- luvulta. Sen pintaan vieriviereen pistellyt laakapistot lisäävät kankaaseen ja sen perinteisiin kuvioihin kivaa arvokkuutta. Me kunnostimme vanhan jakkaran, mutta tekniikalla teet vaikka näyttävän seinävaatteen.

Katso tuunausohje!

Ikean Bekväm, joka kodin keittiöjakkara, on edelleenkin hyvänä apuna kun kohotaan korkeuksiin. Nykyisessä kuosissaan se ei enää näytä arkiselta, eikä maastoudu kalusteiden joukkoon. Tuunauksessa Paloiksi revitty tapetti liisteröitiin ehjäksi kuvaksi, mutta rohkeampi sekoittaa silput vapaasti toisiinsa. 

Katso tuunausohje!

Ikean Flisat on hyllykkö ja nukkekoti samassa paketissa. Me tuunaasimme siitä modernin nukkekodin, joka valmistuu Nukkekodin sisustus -sarjassamme pikkuhiljaa huone huoneelta. Tässä tuunausprojektissa voi toteuttaa ihan oikeita sisustushaaveitaan tapetteja myöten.

Katso tuunausohje!

Hermine-huovasta on helppo tehdä kaksi hapsullista tyynyliinaa, jotka sopivat yhteen minkäs muun kuin Hermine-huovan kanssa – tietenkin. Klassikkokuvioinen peitto jaettiin kahdeksi kappaleeksi, jotka taiteltiin perustyynyjen päällisiksi. Superhelppoa!

Katso tuunausohje!

Ikean Moppe-vanerilokerikko muuttui umpipuulipastoksi muutamalla laudalla ja jakkaralla. Uskoisitko, että kolmen laatikon kalusteessa on oikeasti kuusi pienempää lokeroa? Pienet tavarat pysyvät paremmin järjestyksessä ja leveät vetimet helpottavat laatikoiden avaamista.

Katso tuunausohje!

Moppe sopii myös osaksi isompaa kalustetta. Lokerikoille tehtiin kätevät koloset eurolavaan. Ne toimivat samalla hyllyinä ylemmän rakosen tavaroille. Laatikot päällystettiin kokonaisella julisteella, jotta kuvat pysyivät ehyenä. Liisterin kuivuttua ne leikattiin irti toisistaan.

Katso tuunausohje!

Lue lisää:

Kauniita kuvioita ja uniikkeja pintoja! Näin onnistuu kukkaruukkujen tuunaus

Video: Vanhan kaapin tuunaus

Ikea-sohva mukautuu moneen tyyliin – katso kuvakooste!

Julkaistu: 23.3.2017