Inspiroivat Ikea-tuunaukset – 10 ohjetta, joilla perushuonekalut saavat persoonallisen ja uniikin ilmeen
Tee itse
Inspiroivat Ikea-tuunaukset – 10 ohjetta, joilla perushuonekalut saavat persoonallisen ja uniikin ilmeen
Tunnetko Bekvämin, Frostan, Tarvan, Mopen, Anebodan ja Brusalin? Kyllä, kaikki ovat Ikeasta, mutta tunnistatko ne vielä tuunauksen jälkeenkin? Esittelemme inspiroivimmat Ikea-tuunaukset ja helpot ohjeet niiden toteuttamiseen.
Julkaistu 23.3.2017
Unelmien Talo&Koti

Inspiroivat Ikea-tuunaukset: 10 ohjetta

1. Vaatekaapista monitoimikalusteeksi

Aneboda myydään ihan tavallisena vaatekaappina. Se tuunattiin kahteen käyttötarkoitukseen: astioille ja meikkauspisteeksi. Pöytälevyn korkeutta muuttamalla tai tuunamaalla siihen ulosvedettävän jatkopalan kaappi sopii moneen muuhunkin. Katso ohje, jolla otat kaapista kaiken hyödyn irti!

2. TV-kalusteesta silityspöydäksi

Ikea Brusali oli entisessä tehtävässään TV-kaluste. Tuunauksen myötä siitä tuli silityspöytä, jossa on myös säilytystilaa vaikkapa lakanarullille ja pyyhkeille. Silityslevy säilytetään piilossa kalusteen takana ja nostetaan pieniä silitettäviä varten hyllykön päälle. Kun on isompien tekstiilien vuoro, levyn voi nostaa vaikkapa ruokapöydälle. Näin Brusali muuttuu silityspöydäksi!

3. Jakkaroista kukkapöydäksi

Frosta oli perusjakkara. Kolmen koplana, toisiinsa kiinnitettyinä ne muodostavat kuitenkin kukkapöydän. Pöytätrion voi kääntää tilan mukaan pidemmäksi jonoksi tai hieman limittäin kuten kuvassa. Katso kukkapöydän ohje!

4. Jakkarasta rahiksi

Ikean Frosta on helppo tuunata myös rahiksi. Pikkupöytä se on ihan sellaisenaan, varsinkin kun jalkoja vähän lyhentää. Tuunauksen jälkeenkin ne voi aina tempaista istuimiksi silloin, kun väkeä on enemmän. Katso ohje, jolla teet jakkarasta rahin!

5. Peruskuosista verhoilukankaaksi

Rosenrips on värikäs kangas, jonka kuviot on tuotu tähän päivään 1600-luvulta. Sen pintaan pistellyt laakapistot lisäävät kankaaseen arvokkuutta. Me kunnostimme vanhan jakkaran, mutta tekniikalla teet vaikka näyttävän seinävaatteen. Katso ohje kankaan tuunaukseen täältä!

6. Keittiöjakkaran uusi ulkomuoto

Ikean Bekväm, joka kodin keittiöjakkara, on edelleenkin hyvänä apuna, kun kohotaan korkeuksiin. Nykyisessä kuosissaan se ei enää näytä arkiselta eikä maastoudu kalusteiden joukkoon. Tuunauksessa paloiksi revitty tapetti liisteröitiin ehjäksi kuvaksi, mutta rohkeampi sekoittaa silput vapaasti toisiinsa. Täältä löydät ohjeen jakkaran tuunaukseen!

7. Hyllyköstä nukkekodiksi

Ikean Flisat on hyllykkö ja nukkekoti samassa paketissa. Me tuunaasimme siitä modernin nukkekodin, joka valmistuu Nukkekodin sisustus -sarjassamme pikkuhiljaa huone huoneelta. Tässä projektissa voi toteuttaa ihan oikeita sisustushaaveita tapetteja myöten. Katso ohjeet, joilla sisustat nukkekodin viimeistäkin yksityiskohtaa myöten.

8. Torkkupeitosta tyynynpäälliseksi

Hermine-huovasta on helppo tehdä kaksi hapsullista tyynyliinaa, jotka sopivat yhteen minkäs muun kuin Hermine-huovan kanssa. Klassikkokuvioinen peitto jaettiin kahdeksi kappaleeksi, jotka taiteltiin perustyynyihin sopiviksi. Katso tarkempi ohje tyynynpäällisiin täältä!

9. Lokerikosta lipastoksi

Ikean Moppe-vanerilokerikko muuttui umpipuulipastoksi muutamalla laudalla ja jakkaralla. Uskoisitko, että kolmen laatikon kalusteessa on oikeasti kuusi pienempää lokeroa? Pienet tavarat pysyvät paremmin järjestyksessä ja leveät vetimet helpottavat laatikoiden avaamista. Katso lipaston ohje täältä!

10. Lokerikosta osaksi työpistettä

Moppe sopii myös osaksi isompaa kalustetta. Lokerikoille tehtiin kätevät koloset eurolavaan. Ne toimivat samalla hyllyinä ylemmän rakosen tavaroille. Laatikot päällystettiin kokonaisella julisteella, jotta kuvat pysyivät ehyenä. Liisterin kuivuttua ne leikattiin irti toisistaan. Katso näppärä ohje lokerikkoihin ja diy-työpöytään.

Kommentoi »