Tuunaa eteiskalusteet
Tee itse
Tuunaa eteiskalusteet
Tuunaa vanerisesta laatikostosta laudanpätkillä ja vetimillä näppärä eteiskaluste. Samanhenkinen naulakko syntyy laudasta ja nupeista, ja varjostin saa uuden ilmeen koristenauhalla.
17.6.2015
 |
Unelmien Talo&Koti

Ikean minilaatikosto Moppe on monelle tuttu jo vuosien takaa. Edelleen tuotannossa olevaa säilytyslaatikostoa on useita kokoja. Tuunasimme 42 x 18 x 32 -senttisestä Mopesta pienen eteiskalusteen laudanpätkillä ja vetimillä. Vanhasta jakkarasta tuli jalat.

Lokerikkoon naulattiin kaksi täyslevyistä lautaa, sen sivuille ja päälle. Lisäksi naulattiin alas ja ylös laatikoiden paksuiset lautasoirot. Kaluste sai samalla hieman lisää syvyyttä ulkomittoihinsa. Laatikot kiinnitettiin sisäpuolelta ruuveilla etulautoihin. Kolme ylälaatikkoa, kaksi keskimmäistä ja alin yksittäinen avautuvat nyt jokainen yhdellä vedolla, eikä vetimiäkään tarvittu kuin kolme.

Kolme laatikkoa yhdellä iskulla! Toisiinsa liimatuissa laatikoissa on yhteinen etulevy, joten ne aukeavat kätevästi yhdellä vetimellä.
Lokerikon viereen sopii naulakko samasta laudasta. Nupit käyvät koukuiksi. Sekä naulakon että lokerikon laudat maalattiin etukäteen rennosti kahdella värillä: harmaalla ja turkoosilla. Värit vuorottelevat sattumanvaraisesti.
Ja lipaston päälle valaisin. Ikean pullomainen lampunjalka täytettiin koristehiekalla ja varjostin somistettiin kauniilla koristenauhalla. Sido nauhanpäät toisiinsa varjostimen sisäpuolelle. Katso, etteivät ne osu lamppuun. Valaisin pysyy turvallisena, kun sitä ei availla pullonsuusta. Tee pikkuinen tuutti ja valuta hiekka johtoreiästä pulloon.
Kommentoi »