Printtikangasta ja laakapistoja – verhoile rottinkijakkara uuteen kuosiin
Tee itse
Printtikangasta ja laakapistoja – verhoile rottinkijakkara uuteen kuosiin
Uutta ilmettä kirppislöydölle! Vanha rottinkijakkara tuunattiin maalilla ja uudella päällisellä. Laakapistoilla tavallisesta printtikankaasta saa näyttävän verhoilukankaan.
Julkaistu 15.3.2017
Unelmien Talo&Koti

Rottinkijakkaran uudistus – tarvikkeet:

  • rottinkijakkara tai tuoli, jossa on pehmustettu istuinosa
  • kuviollinen kangas (mallityössä on Ikean Rosenrips-kangas)
  • neulelankoja kankaan kuvioiden sävyihin
  • kirjontakehys ja parsinneula
  • kalustemaalia.

Näin uudistat rottinkijakkaran 

  1. Irroita vanha päällinen. Puhdista ja korjaa rottinkijakkara, mikäli se on tarpeen. Maalaa rottinkijakkara sille sopivalla maalilla ja välineellä. Ohjeen rottinkijakkara maalattiin pensselillä vesiohenteisella kalustemaalilla. Raot töpöteltiin myös pensselillä. Isommat rottinkikalustet kannattaa maalata esimerkiksi spraymaalilla. Sprayaaminen käy helpoiten kesällä ja ulkona.
  2. Mittaa kankaan tarve, koko ja muoto. Kiristä se kirjontakehykseen ja peitä kankaan kuviot yksi kerrallaan suunnilleen samanvärisellä langalla laakapistoin. Tee pistoista korkeintaan reilun sentin mittaisia, jotta ne eivät käytössä veny ja katkea. Aloita ja lopeta vierekkäiset pistot aina hieman eri kohdasta. Jos pistojen päät tulevat liian lähekkäin saattaa kohtaan muodostua reikä, jolloin pistot löystyvät ja irtoavat. Päättele lankojen päät nurjalle kuviolankojen joukkoon.
  3. Kiristä rottinkijakkaran päällisen kangas paikoilleen ja kiinnitä nauloin tai niitein. Tässä rottinkijakkarassa oli vanne joka irroitettiin varovasti ja kiinnitettiin takaisin pienin nauloin vanhoista rei'istä.
Kirpputorilta löytynyt rottinkijakkara kaipasi kunnostusta. Purkautunut rottinki liimattiin kiinni ja vanha päällinen irroitettiin. Rottinkijakkara puhdistettiin ja maalattiin sen jälkeen kalustemaalilla.
Kuviokangas ommeltiin rottinkijakkaran verhoilukankaaksi. Työssä käytettiin Novitan Duo-, Utuinen- ja 7 veljestä -lankoja. Työn tekeminen onnistuu kirjontakehyksen avulla. Jakkaran Rosenrips-kangas on Ikeasta.
Laakapistojen värit valittiin mahdollisimman lähelle alkuperäistä. Kankaan pinta peitettiin vieriviereen ommelluilla pistoilla kokonaan.
Laakapistot peittävät valmiin kankaan kauttaaltaan. Tekniikalla voi tehdä hyvin myös irtotyynyn vaikka sohvan somisteeksi. Tyynyliinan selkäpuoleksi riittää napakka yksivärinen kangas
Kommentoi »