Kaapin tuunaus x 2
Tee itse
Kaapin tuunaus x 2
Peruskaapin muodonmuutokseen ei tarvita puuseppää. Kaksiovinen vaatekaappi on helppo tuunata pienillä konsteilla romanttiseksi astiakaapiksi. Kampauskaapin voit toteuttaa jopa kiinteään kaappirivistöön.
30.12.2013
 |
Unelmien Talo&Koti

Tarvikkeet:

  • vaatekaappi, esimerkiksi Ikean Aneboda
  • koristelistaa
  • tapettia
  • nupit.

Astiakaappiin lisäksi:

  • maalia
  • kanaverkkoa.

Kampauskaappiin lisäksi:

  • peilejä.

Näin tuunaat vaatekaapista astiakaapin

1. Mittaa kaapin päälle koristelistakehikko. Sahaa kulmat jiiriin. Kiinnitä listat toisiinsa ja kaappiin kulmaraudoilla. Sahaa jalkojen väliin koristelistat ja kiinnitä ne kulmaraudoilla.

2. Irrota ovista muovikennopinnat ja karhenna kaikki kaapin pinnat hiekkapaperilla. Maalaa ensimmäinen pinta tartuntapohjamaalilla. Maalaa sen jälkeen haluamallasi värillä. Kokoamaton kaappi kannattaa maalata ennen kokoamista.

3. Kiinnitä kanaverkot joko huonekalunitojalla oven sisäpintaan tai pujota ne uriin joihin irrotettu muovikenno oli upotettu. Voit varmistaa verkkojen kiinnityksen liimamassalla.

4. Päällystä hyllylevyt tapetilla. Huomaa, että kaapin mukana tulee vain yksi hyllylevy. Osta irtohyllyjä tarpeesi mukaan.

5. Vaihda kahvat nupeiksi. Paklaa toiset kiinnitysreiät umpeen ja kiinnitä nupit toisiin.

Näin tuunaat vaatekaapista kauneuskaapin

Kampauskaapin ovet tapetoitiin ja kauniilla nupeilla oviin saatiin lisää ripustustilaa.

1. Tee samoin kuin astiakaapissa.

2. Tapetoi kaapin kennolevyiset pinnat sisältä ja ulkoa. Taustalevy kannattaa tapetoida ennen kiinnitystä.

3. Liimaa oviin ja takaseinään peilit.

4. Kiinnitä valaisimet kaapin sivuseiniin ja vie johdot takaseinän kautta ulos. Jätä niitä varten pienet pätkät takaseinää naulaamatta kiinni.

5. Tee samoin kuin astiakaapissa.

6. Laita hyllyt kohdilleen.

Kaapin takaseinään ja oviin kiinnitetyistä peileistä voi peilailla joka suunnasta. Ulkopuolella olevien nuppien kantoihin kiinnitettiin sisäpuolelle puuhelmet. Niihin voi ripustaa ihanimmat kaulakorut. Nupit on pyöritetty kaapin etupuolelle laitettujen nuppien ruuveihin.

Seinävalaisin kiinnitettiin kaapin sisälle. Johto kuljetettiin takaseinälle ja sitä varten tehtiin töpselin mentävä reikä takalevyyn.
Lisänuppeihin, jotka kiinnitettiin kaapin oviin, on helppo ripustaa laukut ja paidat. Nuppien pitkiin ruuveihin kaapin sisälle pyöritettiin isot puuhelmet. Niihin voi roikuttaa vaikkapa koruja.

Lue lisää:

Kommentoi »