Tuunaa kaunis silityspöytä
Tee itse
Tuunaa kaunis silityspöytä
Unohda silityslauta ja tuunaa perushyllystä silityskaluste. Verhon takana on tilaa myös liinavaatteille. Kun pyykki on silitetty voit asetella tasolle kauneimmat koriste-esineesi. 
18.3.2016
 |
Unelmien Talo&Koti

Tarvikkeet:

  • Ikean Brusali-tv-kaappi tai muu silityskorkeudelle sopiva kaluste
  • mdf-levyä, 8-10 mm, kaapin taakse ja silityslevyksi
  • mdf-levyä, 3-4 mm, silitysalan verran
  • verhokangas, silityslevyn kangas ja kuumuuden kestävää pehmustekangasta
  • L-listaa, tapettia, verhokisko, maalia, liimaa ja pitsinauhaa.

Näin teet silityspöydän

1. Kokoa kaappi ja sahaa mdf- levystä kaareva takaosa.

2. Maalaa taustalevyn reunat ja tapetoi levy. Tapetoi myös kaapin takaseinä.

3. Sahaa L-listasta kaapin päälle pätkät kiskoiksi, jotka yltävät etureunasta takaseinään (katso kuva jutun lopussa). Maalaa listat ja kiinnitä ne liimalla ja pienillä nauloilla.

4. Tee pöytälevy sahaamalla paksummasta mdf-levystä kiskojen väliin sopiva kappale. Pöytälevyn sopiva syvyys on noin 45 cm. Älä tee levystä liian syvää, jotta painopiste pysyy kalusteen  päällä eikä kaluste pääse kaatumaan. Jos teet pöytälevyyn ohuesta listasta kiskojen väliin menevät, erilliset reunat, sahaa pöytälevy listojen verran lyhyemmäksi. Kiinnitä listat levyyn liimalla ja pienillä nauloilla.

5. Maalaa reunat ja näkyville jäävät pääliosat.

6. Sahaa ohuemmasta mdf-levystä pöytälevyä pienempi pala silityslevyksi. Pehmusta levyn toinen puoli ja päällystä se kankaalla. Liimaa kangas kiinni levyn nurjalle puolelle.

7. Naulaa silityslevy kulmista kiinni paksumpaan levyyn pikkunauloilla. Liimaa pitsinauha. 8. Kiinnitä verhokisko ja ripusta verho.

Silityslevyä voi säilyttää kalusteen takana tai kääntää sen nurinpäin tasolle. Silloin listakiskoissa saa olla enemmän varaa korkeussuunnassa. 

Verhokangas ommeltiin rennoin pistoin oikeaan miittaansa. Molemmat kankaat ovat Eurokankaasta.

Kalusteen takaseinä sahattiin mdf-levystä. Muodon voi piirtää käsivaralla. Piirrä ensin toinen puoli isolle paperille ja kopioi toinen puoli sen avulla. Siirrä kaava levylle ja sahaa irti.

Levyn korkeus on syytä katsoa kalusteen takaa kohtaan johon sen voi kiinnittää tukevasti  nauloilla.

Lue lisää:

Kommentoi »