
”Aivan järjettömän hyviä” – tässä on 3 kesäkurpitsaruokaa, joita lukijamme suorastaan rakastavat
Mitä kannattaa kokata kesäkurpitsasta? No ainakin tomaatin ja peston maustamaa vuokaa, halloumilla höystettyjä pihvejä ja mausteista linssipaistosta! Nappaa reseptit, joita lukijamme kehuvat.
1. Helppoa mutta ah, niin hyvää!
Muheva kesäkurpitsa-tomaattivuoka valmistetaan kesäkurpitsasta, kypsistä tomaateista, pestosta, fetajuustosta ja kunnon nipusta tuoretta basilikaa. Päälle ripotellaan juustoraastetta, joka paahtuu ihanaksi kuorrutteeksi uunissa. Vuoka ei välttämättä vaadi lisättyä suolaa, sillä pesto ja feta voivat riittää maustamaan vuoan.
”Todella herkullista, jopa yksi parhaista maistamistani kesäkurpitsaruuista”, kehuu lukijamme.
”Tuli hurjan hyvää, suosittelen lämpimästi testaamaan”, kirjoittaa toinen.
”Aivan mielettömän hyvää!”, hehkuttaa Tinde.

2. Luottoresepti kasvispihvien tekoon
Helpot kasvispihvit sekoitetaan raastetusta kesäkurpitsasta ja suolaisesta halloumista. Muutama kananmuna ja ripaus vehnäjauhoa sekaan, ja eikun paistamaan! Tämä kesäkurpitsa-halloumipihvien resepti on ihastuttanut lukijoitamme jo vuodesta 2015. Kesäkurpitsaraaste kannattaa valuttaa kunnolla siivilässä, ja raasteen voi myös kuivata kevyesti talouspaperilla tai keittiöpyyhkeellä. Paista pihvit pannulla ja tarjoile esimerkiksi salaatin tai uunissa paahdettujen kasviksien kera.
”Erinomaisia! Lisäsin sekaan yhden chilin niin tuli mukavasti myös tulisuutta. Suosittelen”, kommentoi eräs lukija.
”Aivan järjettömän hyviä. Raastoin raastimen pienemmällä terällä ja valutin sideharson läpi melko kuivaksi. Oli helppo paistaa, kun oli riittävän kuiva. Jatkoon!” vinkkaa Elisa.

3. Mehevää menoa
Lasagnen tapaan uunivuokaan ladottu kesäkurpitsa-linssipaistos on yksi lukijoidemme suosikeista. Maustetut ja pannulla paistetut kesäkurpitsaviipaleet muhivat uunissa ihanaksi herkuksi proteiinipitoisten linssien ja täyteläisen juuston kanssa. Jos aika ei riitä linssien liottamiseen tai keittämiseen, voit myös oikaista käyttämällä valmiiksi kypsennettyjä, suolaliemessä säilöttyjä linssejä. Huuhtele linssit siivilässä ennen käyttöä! Tällöin kasvislientä ei tarvita, joten voit lisätä vuokaan maun mukaan hieman lisää mausteita. Olisiko tässä uusi kasvisruokasuosikkisi?
”Todella hyvää! Yksi maukkaimmista kasvisruuista mitä olen ikinä tehnyt. Tuoksuu ihan lasagnelta ja maku on vähintäänkin yhtä hyvä. Laitoin vaan reippaammin tomaattia ja korvasin peston ruokakermalla – toimii”, kirjoittaa lukijamme.
”Todella herkullista! Tätä tullaan meillä valmistamaan jatkossakin!” kehaisee toinen lukijamme.
”Maukasta kasvisruokaa, jota on helppo tehdä kerralla useampikin annos. Hyvä tapa 'tuhota' liian isoksi kasvaneita kesäkurpitsoita; ehtivät pehmetä mukavasti kypsennyksessä”, lukijamme vinkkaa.
