Mausteinen kesäkurpitsa-linssipaistos
2 h 10 min
{
Aktiivinen
20 minPassiivinen
1 h 50 minReippaasti maustettu kesäkurpitsa-linssipaistos on superkaunis ja mehevän herkullinen kesäruoka. Tätä kesäkurpitsavuokaa tekee mieli santsata, kerran jos toisenkin!
GL
MU
KA
4.3
Kuvat
Julkaistu 3.8.2015

Mausteinen kesäkurpitsa-linssipaistos
Reseptin ainekset (4 annosta)
- 2 dllinssejä (vihreitä)
- 5 dlkasvislientä
- 400 gkesäkurpitsaa
- 8 kplkirsikkatomaattia
Mausteöljy
- 4 rklrypsiöljyä
- 1 tlfenkolia (jauhettua)
- 1 tljuustokuminaa
- 1 tloreganoa
- 1/2 tlchilijauhetta
- 1/2 tlpaprikajauhetta (savu)
- 2 kplvalkosipulinkynttä
Lisäksi
- 1 tlsuolaa
- 1/2 tlmustapippuria
- 150 gjuustoa (rasvaa 25-35 %) (rasteena, esim. provolone)
- 2 rkltuoretta minttua (hienonnettuna)
Anna linssien liota kylmässä vedessä 1 tunti. Valuta linssit.
Kuumenna kasvisliemi kiehuvaksi. Keitä linssejä liemessä noin 20 minuuttia. Valuta siivilässä.
Leikkaa kesäkurpitsat puolen sentin viipaleiksi joko poikittain tai pitkittäin.
Sekoita mausteöljyn ainekset. Paista kesäkurpitsat mausteöljyssä pannulla kahdessa erässä.
Pane yksi kerros kesäkurpitsaa uunivuoan pohjalle. Mausta suolalla ja pippurilla.
Kaada päälle linssit ja ripottele pinnalle puolet juustosta. Peitä linssikerros kesäkurpitsalla. Lisää loput juustosta, puolitetut tomaatit ja minttu.
Kypsennä paistosta 225-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Anna makujen tekeytyä hetki ennen tarjoamista.