
Joulupöydän kunkku yllättää nyt uudenlaisilla kuorrutuksilla. Vaihda tuttu sinappi-korppujauhokuorrutus raikkaan vihreään yrttikuorrutukseen, suklaiseen mole-tahnaan tai viimeistele kinkku sinihomejuustolla ja ananasviipaleilla.
Ennen kuin pääset kinkun kuorruttamiseen, anna kinkun jäähtyä koosta riippuen 30–60 minuuttia uunista ottamisen jälkeen. Poista nahka ja halutessasi sen alla oleva rasva, kun kinkku on vielä lämmin.
Kaada paistoliemi uunipannulta talteen kulhoon ja jäähdytä. Jäähtyneen liemen pinnalle jähmettyy rasvakerros, joka on helppo poistaa. Käytä liemi kastikkeen valmistukseen. Katso ohje kinkun kastikkeeseen.
Valitse omalle joulukinkullesi sopiva kuorrutus ja ryhdy hommiin!
Joulukinkun kuorrutus – 3 eri vaihtoehtoa
Joulupöydän kunkku vihreässä viitassaan
Yrttikinkku kuorrutetaan basilikasta, persiljasta, kuivahtaneesta leivästä ja öljystä soseutetulla raikkaan vihreällä tahnalla. Kokonaiset kuorelliset mantelit viimeistelevät pinnan hauskan näköiseksi.
Pizzatäytteistä tuttu makutrio yllättää
Sinihomejuusto-ananaskinkku sivellään sinihomejuustotahnalla ja pinnalle asetellaan limittäin tuoreesta ananaksesta leikattuja ohuen ohuita viipaleita. Neilikkainen glaseeraus tekee pinnasta kiiltävän ja kauniin värisen.
Tuo meksikolainen fiestatunnelma joulupöytääsi
Mole-kinkun salaisuus on lempeäntulinen mole-tahna, jossa maistuvat tumma suklaa, tomaatti, rusinat ja mantelit. Tällä kuorrutuksella keräät varmasti pisteet meksikolaisen ruoan ystäviltä!
Vinkki!
Katso ohjeet kinkun paistoon ja valmista kaikkien aikojen joulukinkku omassa uunissasi.