Kotivinkki

Joulukinkun kuorrutus x 3Joulukinkun kuorrutus x 3

Vaihda joulukinkun kuorrutusta, kun haluat vähän jotain uutta joulupöytään. Kuorruta kypsä kinkku, kun nahka ja ylimääräinen rasva on ensin poistettu.
Teksti Kotivinkki
Kuvat Reetta Pasanen

1. Anna kinkun levähtää 10–20 minuuttia uunista ottamisen jälkeen. Poista nahka ja halutessasi sen alla oleva rasva, kun kinkku on vielä lämmin. Kaada paistoliemi uunipannulta talteen kulhoon ja jäähdytä. Jäähtyneen liemen pinnalle jähmettyy rasvakerros, joka on helppo poistaa. Käytä liemi kastikkeen valmistukseen (ohje: joulukinkun kastike).

2. Kuorruta lämmin tai jäähtynyt kinkku haluamallasi tavalla (katso vinkit alla). Peitä kinkku ensin ohuella kerroksella sinappia, marmeladia tai pestoa. Ripottele pinnalle tasainen kerros korppujauhoja, pähkinöitä tai siemeniä. Perinteinen kinkku kuorrutetaan sinapilla ja korppujauhoilla.

3. Laita kinkku 225-250 asteiseen uuniin ja paista noin 10-15 minuuttia, kunnes kinkun pinta on ruskistunut kauniisti.

4. Koristele lopuksi esimerkiksi tuoreilla yrteillä tai mausteilla, kuten kokonaisilla neilikoilla.

5. Säilytä joulukinkku jääkaapissa tai ulkona viileässä hyvin suojattuna.

Omena-sinappikuorrutus

3 rkl omenamarmeladia (paistonkestävää) 2 tl dijonsinappi 1-1 ½ dl korppujauhoja Koristeluun lopuksi kokonaisia neilikoita

 

Pesto-mantelikuorrutus

3-4 rkl punaista pestoa (aurinkokuivatuista tomaateista) 1-1 ½ dl kuorellisia manteleita rouhittuna

Sinappi-ruiskuorrutus

½ dl makeaa tai perinteistä sinappia 1 kananmunankeltuainen 1-1 ½ dl ruiskorppujauhoja Koristeluun lopuksi tuoretta rosmariinia

Katso myös:

Julkaistu: 1.12.2011