5(1)
Yrttikinkku nostetaan joulupöytään vihreässä viitassaan
Maidoton
Munaton
3 h 30 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 3 h
Yrttikinkku saa pintaansa basilikasta ja persiljasta tehdyn tahnan. Kokonaiset kuorelliset mantelit viimeistelevät kinkun tyylikkään juhla-asun.
10.12.2018
 |
Maku
Reseptin ainekset
10 annosta
2 kgluutonta kinkkua
Yrttitahna
½ ruukkuabasilikaa
½ ruukkuapersiljaa
1 ½ dlkorppujauhoja (kuivahtaneesta vaaleasta leivästä jauhettua)
1 dloliivi- tai rypsiöljyä
1valkosipulinkynsi
1 tlhunajaa
½ tlsuolaa
Koristelu
2–3 dlkokonaisia kuorellisia manteleita

Yrttikinkku – ohje:

  1. Mittaa yrttitahnan aineet monitoimikoneen kulhoon. Soseuta tasaiseksi tahnaksi. Levitä tahna kypsän kinkun pintaan.
  2. Painele mantelit vieri viereen kuorrutuksen päälle.
  3. Paista kinkkua 225 asteessa 10 minuuttia, kunnes pinta on kuumentunut ja mantelit paahtuneet hieman.

Katso kuvalliset kinkun paisto-ohjeet täältä.

Kommentoi »
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.