


Yrttikinkku nostetaan joulupöytään vihreässä viitassaan
3 h 30 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 3 h 0 min
Yrttikinkku saa pintaansa basilikasta ja persiljasta tehdyn tahnan. Kokonaiset kuorelliset mantelit viimeistelevät kinkun tyylikkään juhla-asun.
Reseptin ainekset
10 annosta
2 kg
luutonta kinkkua
Yrttitahna
½ ruukkua
basilikaa
½ ruukkua
persiljaa
1 ½ dl
korppujauhoja (kuivahtaneesta vaaleasta leivästä jauhettua)
1 dl
oliivi- tai rypsiöljyä
1
valkosipulinkynsi
1 tl
hunajaa
½ tl
suolaa
Koristelu
2–3 dl
kokonaisia kuorellisia manteleita
Yrttikinkku – ohje:
- Mittaa yrttitahnan aineet monitoimikoneen kulhoon. Soseuta tasaiseksi tahnaksi. Levitä tahna kypsän kinkun pintaan.
- Painele mantelit vieri viereen kuorrutuksen päälle.
- Paista kinkkua 225 asteessa 10 minuuttia, kunnes pinta on kuumentunut ja mantelit paahtuneet hieman.
Katso kuvalliset kinkun paisto-ohjeet täältä.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat