Maku

Yrttikinkku nostetaan joulupöytään vihreässä viitassaan

3 h 30 min
{
Aktiivinen30 min
Passiivinen3 h
Yrttikinkku saa pintaansa basilikasta ja persiljasta tehdyn tahnan. Kokonaiset kuorelliset mantelit viimeistelevät kinkun tyylikkään juhla-asun.
MA
MU
5
0
Kuvat Satu Nyström


Ainekset (10 annosta)

  • 2 kgluutonta kinkkua

Yrttitahna

  • ½ ruukkuabasilikaa
  • ½ ruukkuapersiljaa
  • 1 ½ dlkorppujauhoja (kuivahtaneesta vaaleasta leivästä jauhettua)
  • 1 dloliivi- tai rypsiöljyä
  • 1valkosipulinkynsi
  • 1 tlhunajaa
  • ½ tlsuolaa

Koristelu

  • 2–3 dlkokonaisia kuorellisia manteleita
Tulosta

Yrttikinkku valmistuu näin:

  1. Mittaa yrttitahnan aineet monitoimikoneen kulhoon. Soseuta tasaiseksi tahnaksi. Levitä tahna kypsän kinkun pintaan.
  2. Painele mantelit vieri viereen kuorrutuksen päälle.
  3. Paista kinkkua 225 asteessa 10 minuuttia, kunnes pinta on kuumentunut ja mantelit paahtuneet hieman.

Katso kuvalliset kinkun paisto-ohjeet täältä.

MITÄ PIDIT?
5