Sinihomejuusto-ananaskinkku – pizzasta tuttu makutrio kohtaa nyt joulukinkussa
10 h 30 min
{
Aktiivinen
30 minPassiivinen
10 h Sinihomejuusto-ananaskinkku voidellaan ensin sinihomejuustotahnalla ja päälle asetellaan ohuen ohuet ananasviipaleet. Kaunein kinkku ikinä!
GL
MU
0
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 10.12.2018

Sinihomejuusto-ananaskinkku – pizzasta tuttu makutrio kohtaa nyt joulukinkussa
Ainekset (30 annosta)
- 7–8 kg potkallinen joulukinkku
Kuorrutus
- 170 gsinihomejuustoa (Aura)
- 1iso tuore ananas
Glaseerauskastike
- 3/4 dlananasmehua
- ½ dlfariinisokeria
- ½ dl hunajaa
- 1 rkldijoninsinappia
- ¼ tl jauhettua neilikkaa
Sinihomejuusto-ananaskinkku valmistuu näin:
- Murenna sinihomejuusto kulhoon ja kuumenna 1–2 minuuttia mikrossa, kunnes se pehmenee.
- Levitä juusto kypsän kinkun pintaan. Leikkaa ananas hyvin ohuiksi viipaleiksi vihannesleikkurilla tai veitsellä.
- Asettele ananasviipaleet kinkun pintaan limittäin.
- Mittaa kaikki glaseerauskastikkeen aineet kattilaan. Keitä noin 15 minuuttia, kunnes kastike muuttuu siirappimaiseksi. Varo, ettei kastike pala.
- Sivele pinta kastikkeella. Paista kinkkua 250 asteessa 15 minuuttia, kunnes pinta saa hiukan väriä.
Katso kuvalliset kinkun paisto-ohjeet täältä.
Sido kinkun potkaan koristeeksi narulla pala säkkikangasta ja nipullinen yrttejä.
Katso myös
MITÄ PIDIT?
0