


Sinihomejuusto-ananaskinkku – pizzasta tuttu makutrio kohtaa nyt joulukinkussa
10 h 30 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 10 h 0 min
Sinihomejuusto-ananaskinkku voidellaan ensin sinihomejuustotahnalla ja päälle asetellaan ohuen ohuet ananasviipaleet. Kaunein kinkku ikinä!
Reseptin ainekset
30 annosta
7–8 kg
potkallinen joulukinkku
Kuorrutus
170 g
sinihomejuustoa (Aura)
1
iso tuore ananas
Glaseerauskastike
3/4 dl
ananasmehua
½ dl
fariinisokeria
½ dl
hunajaa
1 rkl
dijoninsinappia
¼ tl
jauhettua neilikkaa
Sinihomejuusto-ananaskinkku – ohje:
- Murenna sinihomejuusto kulhoon ja kuumenna 1–2 minuuttia mikrossa, kunnes se pehmenee.
- Levitä juusto kypsän kinkun pintaan. Leikkaa ananas hyvin ohuiksi viipaleiksi vihannesleikkurilla tai veitsellä.
- Asettele ananasviipaleet kinkun pintaan limittäin.
- Mittaa kaikki glaseerauskastikkeen aineet kattilaan. Keitä noin 15 minuuttia, kunnes kastike muuttuu siirappimaiseksi. Varo, ettei kastike pala.
- Sivele pinta kastikkeella. Paista kinkkua 250 asteessa 15 minuuttia, kunnes pinta saa hiukan väriä.
Vinkit!
- Sido kinkun potkaan koristeeksi narulla pala säkkikangasta ja nipullinen yrttejä.
- Katso kuvalliset kinkun paisto-ohjeet täältä.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat