Maku

Sinihomejuusto-ananaskinkku – pizzasta tuttu makutrio kohtaa nyt joulukinkussa

10 h 30 min
GL
MU
0
0

Sinihomejuusto-ananaskinkku voidellaan ensin sinihomejuustotahnalla ja päälle asetellaan ohuen ohuet ananasviipaleet. Kaunein kinkku ikinä!
Tulosta
Kuvat Satu Nyström

Ainekset (30 annosta)

  • 7–8 kg potkallinen joulukinkku

Kuorrutus

  • 170 gsinihomejuustoa (Aura)
  • 1iso tuore ananas

Glaseerauskastike

  • 3/4 dlananasmehua
  • ½ dlfariinisokeria
  • ½ dl hunajaa
  • 1 rkldijoninsinappia
  • ¼ tl jauhettua neilikkaa

Tee näin

10 h 30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN10 h

Sinihomejuusto-ananaskinkku valmistuu näin:

  1. Murenna sinihomejuusto kulhoon ja kuumenna 1–2 minuuttia mikrossa, kunnes se pehmenee.
  2. Levitä juusto kypsän kinkun pintaan. Leikkaa ananas hyvin ohuiksi viipaleiksi vihannesleikkurilla tai veitsellä.
  3. Asettele ananasviipaleet kinkun pintaan limittäin.
  4. Mittaa kaikki glaseerauskastikkeen aineet kattilaan. Keitä noin 15 minuuttia, kunnes kastike muuttuu siirappimaiseksi. Varo, ettei kastike pala.
  5. Sivele pinta kastikkeella. Paista kinkkua 250 asteessa 15 minuuttia, kunnes pinta saa hiukan väriä.

Katso kuvalliset kinkun paisto-ohjeet täältä.

Sido kinkun potkaan koristeeksi narulla pala säkkikangasta ja nipullinen yrttejä.

MITÄ PIDIT?
0