Unelmien Talo&Koti

Huvimaja on pihan kruunu – kokosimme ideoita täydelliseen huvimajaan


Huvimajoja on yhtä monenlaisia kuin on huvejakin. Se voi olla varta vasten nikkaroitu rakennus, tavallista isompi leikkimökki, rautakaupasta ostettu puutarhakatos tai rimoista ja kankaista koottu teltta.
Kuvat A-lehtien kuva-arkisto

Suuri sadekatos on muhkean terassin keskus. Kalusteet mahtuvat sen alle suojaan sateelta, mutta paahteisena hellepäivänä sen viileässä varjossa viihtyvät ihmisetkin.

Pieni rantapaviljonki on iltauimarin tai sunnuntaikalastajan unelmapaikka. Läpikuultavasta muovista tehty katto päästää ylenpalttisesti valoa sisään.

Talon seinustalla oleva terassi muuttuu huvimajaksi, kun se saa ylleen valokatteesta nikkaroidun katon ja sen alle rimojen varaan ripustetut kankaat.

Suuri, suloisesti koristeltu ja maalattu leikkimökki on kuin puutarhan koru. Sinne voi järjestää vaikka Hullun Hatuntekijän teekutsut.

Metallirunkoinen huvimaja näyttää kauniilta sellaisenaankin, mutta sen myös voi verhoilla köynnöksillä tai kankailla.

Vajakin voi olla huvimaja, jos sen edessä on ikioma tanssilava! Taulut ja kauniit löytöesineet muuttavat arkisen paikan muutenkin aivan erityiseksi.

Huvimaja ja koristelampi ovat täydellinen pari. Lepotuoleissa otetaan aurinkoa ja sisällä iltapäivänokoset. Kovimmalla helteellä on pakko kahlata suihkulähteen kasteltavaksi.

Julkaistu: 4.4.2016