Onnistu ilman turhia kikkailuja! Ammattilainen paljastaa 4 vinkkiä, joilla valmistat elämäsi parhaan munakkaan
Ruoka
Onnistu ilman turhia kikkailuja! Ammattilainen paljastaa 4 vinkkiä, joilla valmistat elämäsi parhaan munakkaan
Onnistuneen munakkaan tekeminen perustuu kuumaan pannuun ja munakasmassan liikkeessä pitämiseen. Nopea kypsyminen takaa mehevyyden ja kuohkeuden. Siinä täydellisen munakkaan salaisuus kaikessa yksinkertaisuudessaan. Kurkkaa vinkit elämäsi parhaaseen munakkaaseen ja tutustu klassikkosyötävän herkullisiin muunnelmiin!

Näillä vinkeillä teet elämäsi parhaan munakkaan

1. Valitse tuoreita kananmunia

Tuoreet kananmunat hyytyvät nopeammin ja paremmin kuin vanhat. Tuoreuden voi tarkistaa upottamalla munan vesilasiin. Jos se vajoaa pohjaan, muna on aivan tuore. Myös pohjan ja pinnan puolivälissä kelluvat munat sopivat hyvin munakkaaseen ja muuhun ruoanlaittoon ja leivontaan. Lasin pinnassa kelluva kananmuna on vanha, ja se kannattaa heittää pois.

2. Käytä yksinkertaisia mausteita ja täytteitä

Munakasmassan maustamiseen riittävät hyvin suola ja pippuri, mutta kokeile ihmeessä myös valkosipulia ja yrttejä, kuten persiljaa tai basilikaa. Jos haluat munakkaaseen täytteitä, esivalmistele ne ennen kuin aloitat paistamisen. Raasta juusto, kuutioi ja esipaista kinkku, makkarat, sienet ja sipuli ja hienonna yrtit odottamaan. Aivan loistavia täytteitä munakkaaseen ovat myös voimakkaat juustot, kuten brie, feta ja vuohenjuusto.

3. Sekoita oikein

Jotta munakasmassa jää mahdollisimman ilmavaksi sekoita munien rakenne rikki kevyesti haarukalla, älä vatkaa vispilällä. Sekoita sen verran, että valkuainen ja keltuainen sekoittuvat tasaisesti, noin 30 sekuntia. Sekoita paistuvaa munakasta puuhaarukalla tai lastalla, jossa on reiät. Kun munakasmassa menee reikien läpi, se kuohkeutuu.

4. Kuumenna pannu kunnolla

Valitse hyvin kuumuutta pitävä pannu, esimerkiksi valurautainen tai hiiliteräksinen. Kun pannu on kuuma, munakkaan paistaminen kestää vajaan minuutin. Älä unohda öljyä tai voita, sillä rasva estää munakasmassan tarttumisen pannuun. Liikuttele pannua toisella kädellä ja sekoita munakasmassaa puuhaarukalla toisella kädellä.

Parhaat munakasreseptit – perusohje ja 4 sovellusta

Munakkaan varma perusohje

Munakas sopii mainiosti niin arkiruoaksi kuin aamiaspöytään. Onnistuneen munakkaan tekeminen perustuu kuumaan pannuun ja munakasmassan liikkeessä pitämiseen. Nopea kypsyminen takaa mehevyyden ja kuohkeuden. Yhden henkilön munakkaaseen tarvitset vain 3 munaa (halutessasi 3 rkl vettä) ja ripauksen suolaa ja pippuria.

Kevyempi munakas

Kevyempi munakas valmistuu, kun korvaat osan kokonaisista kananmunista pelkillä valkuaisilla. Perinneruokaa prkl -blogin Mikan munakkaan täytteenä maistuvat herkkusienet, sipuli ja paprika.

Espanjalainen perunamunakas

Espanjalainen perunamunakas käy mainiosti ruokaisasta lounaasta. Lisäksi se on huippuhelppo valmistaa: paista vain perunat ja sipulit, kaada päälle munakasseos, ja valmista tuli!

Japanilainen munakas

Japanilainen okonomiyaki syntyy, kun perinteiseen munakastaikinaan lisätään desi vehnäjauhoja. Munakas täytetään kaali- ja porkkanasuikaleilla ja maustetaan chilillä, inkiväärillä ja soijalla.

Uunimunakas

Uunimunakas valmistuu kahdeksasta munasta. Niistä saat pellillisen uunimunakasta ja maittavan ruoan koko perheelle. Makua antavat palvikinkku, rucola, kirsikkatomaatit ja cheddarjuustoraaste.

Kommentoi »