Tortilla – espanjalainen munakas
15 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen
Tortilla eli espanjalainen munakas valmistuu vartissa. Loistava arkiruoka!

Reseptin ainekset 4 annosta
4isoa keitettyä perunaa
100 gpalvikinkkua
1kesäkurpitsa
2 rklöljyä
5kananmunaa
1 dlruokakermaa
1 tlsuolaa
¼ tlmustapippuria rouhittuna
Lisukesalaatti
vihreää salaattia
oliiviöljyä
balsamicoa
Espanjalainen munakas – ohje:
- Leikkaa perunat viipaleiksi. Kuutioi palvikinkku ja kesäkurpitsa. Paista perunoita, kinkkua ja kesäkurpitsaa paistinpannulla öljyssä muutama minuutti. Siirrä noin puolet syrjään pannulta toista munakasta varten.
- Sekoita munat, ruokakerma, suola ja pippuri. Kaada puolet massasta pannulle kinkku-kasvisseoksen joukkoon ja kypsennä miedolla lämmöllä 2–3 minuuttia per puoli. Käännä munakas suurta kattilan kantta apuna käyttäen. Paista samoin toinen munakas tai käytä kahta pannua ja paista ne yhtä aikaa.
- Valuta espanjalainen munakas paistinpannulta lautaselle ja tarjoa lisukkeena oliiviöljyllä ja balsamicolla maustettua vihreää salaattia.