2,8(8)
Tortilla – espanjalainen munakas
15 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen
Tortilla eli espanjalainen munakas valmistuu vartissa. Loistava arkiruoka!
Julkaistu 26.1.2017
Kotivinkki
Reseptin ainekset 4 annosta
4isoa keitettyä perunaa
100 gpalvikinkkua
1kesäkurpitsa
2 rklöljyä
5kananmunaa
1 dlruokakermaa
1 tlsuolaa
¼ tlmustapippuria rouhittuna
Lisukesalaatti
vihreää salaattia
oliiviöljyä
balsamicoa

Espanjalainen munakas – ohje:

  1. Leikkaa perunat viipaleiksi. Kuutioi palvikinkku ja kesäkurpitsa. Paista perunoita, kinkkua ja kesäkurpitsaa paistinpannulla öljyssä muutama minuutti. Siirrä noin puolet syrjään pannulta toista munakasta varten.
  2. Sekoita munat, ruokakerma, suola ja pippuri. Kaada puolet massasta pannulle kinkku-kasvisseoksen joukkoon ja kypsennä miedolla lämmöllä 2–3 minuuttia per puoli. Käännä munakas suurta kattilan kantta apuna käyttäen. Paista samoin toinen munakas tai käytä kahta pannua ja paista ne yhtä aikaa.
  3. Valuta espanjalainen munakas paistinpannulta lautaselle ja tarjoa lisukkeena oliiviöljyllä ja balsamicolla maustettua vihreää salaattia. 
1 kommentti