Kotivinkki

Tortilla – espanjalainen munakas

15 min
{
Aktiivinen15 min
Passiivinen
Tortilla eli espanjalainen munakas valmistuu vartissa. Loistava arkiruoka!
2.75
0
Kuvat Satu Nyström


Ainekset (4 annosta)

  • 4isoa keitettyä perunaa
  • 100 gpalvikinkkua
  • 1kesäkurpitsa
  • 2 rklöljyä
  • 5kananmunaa
  • 1 dlruokakermaa
  • 1 tlsuolaa
  • ¼ tlmustapippuria rouhittuna

Lisukesalaatti

  • vihreää salaattia
  • oliiviöljyä
  • balsamicoa
Tulosta

1. Leikkaa perunat viipaleiksi. Kuutioi palvikinkku ja kesäkurpitsa. Paista perunoita, kinkkua ja kesäkurpitsaa paistinpannulla öljyssä muutama minuutti. Siirrä noin puolet syrjään pannulta toista munakasta varten.

2. Sekoita munat, ruokakerma, suola ja pippuri. Kaada puolet massasta pannulle kinkku-kasvisseoksen joukkoon ja kypsennä miedolla lämmöllä 2–3 minuuttia per puoli. Käännä munakas suurta kattilan kantta apuna käyttäen. Paista samoin toinen munakas tai käytä kahta pannua ja paista ne yhtä aikaa.

3. Valuta munakas paistinpannulta lautaselle ja tarjoa lisukkeena oliiviöljyllä ja balsamicolla maustettua vihreää salaattia. 

MITÄ PIDIT?
2.75