Tortilla – espanjalainen munakas
15 min
{
Aktiivinen
15 minPassiivinen
Tortilla eli espanjalainen munakas valmistuu vartissa. Loistava arkiruoka!
2.8
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 26.1.2017

Tortilla – espanjalainen munakas
Reseptin ainekset (4 annosta)
- 4isoa keitettyä perunaa
- 100 gpalvikinkkua
- 1kesäkurpitsa
- 2 rklöljyä
- 5kananmunaa
- 1 dlruokakermaa
- 1 tlsuolaa
- ¼ tlmustapippuria rouhittuna
Lisukesalaatti
- vihreää salaattia
- oliiviöljyä
- balsamicoa
1. Leikkaa perunat viipaleiksi. Kuutioi palvikinkku ja kesäkurpitsa. Paista perunoita, kinkkua ja kesäkurpitsaa paistinpannulla öljyssä muutama minuutti. Siirrä noin puolet syrjään pannulta toista munakasta varten.
2. Sekoita munat, ruokakerma, suola ja pippuri. Kaada puolet massasta pannulle kinkku-kasvisseoksen joukkoon ja kypsennä miedolla lämmöllä 2–3 minuuttia per puoli. Käännä munakas suurta kattilan kantta apuna käyttäen. Paista samoin toinen munakas tai käytä kahta pannua ja paista ne yhtä aikaa.
3. Valuta munakas paistinpannulta lautaselle ja tarjoa lisukkeena oliiviöljyllä ja balsamicolla maustettua vihreää salaattia.