Kotivinkki

Tortilla – espanjalainen munakas

15 min
2
0

Tortilla – espanjalainen munakas

Tortilla eli espanjalainen munakas valmistuu vartissa. Loistava arkiruoka!
Teksti Raisa Laine
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 4isoa keitettyä perunaa
  • 100 gpalvikinkkua
  • 1kesäkurpitsa
  • 2 rklöljyä
  • 5kananmunaa
  • 1 dlruokakermaa
  • 1 tlsuolaa
  • ¼ tlmustapippuria rouhittuna

Lisukesalaatti

  • vihreää salaattia
  • oliiviöljyä
  • balsamicoa

Tee näin

15 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN

1. Leikkaa perunat viipaleiksi. Kuutioi palvikinkku ja kesäkurpitsa. Paista perunoita, kinkkua ja kesäkurpitsaa paistinpannulla öljyssä muutama minuutti. Siirrä noin puolet syrjään pannulta toista munakasta varten.

2. Sekoita munat, ruokakerma, suola ja pippuri. Kaada puolet massasta pannulle kinkku-kasvisseoksen joukkoon ja kypsennä miedolla lämmöllä 2–3 minuuttia per puoli. Käännä munakas suurta kattilan kantta apuna käyttäen. Paista samoin toinen munakas tai käytä kahta pannua ja paista ne yhtä aikaa.

3. Valuta munakas paistinpannulta lautaselle ja tarjoa lisukkeena oliiviöljyllä ja balsamicolla maustettua vihreää salaattia. 

MITÄ PIDIT?
2
Katso myös nämä