


Tortilla – espanjalainen munakas
15 min
Tortilla eli espanjalainen munakas valmistuu vartissa. Loistava arkiruoka!
Reseptin ainekset
4 annosta
4
isoa keitettyä perunaa
100 g
palvikinkkua
1
kesäkurpitsa
2 rkl
öljyä
5
kananmunaa
1 dl
ruokakermaa
1 tl
suolaa
¼ tl
mustapippuria rouhittuna
Lisukesalaatti
vihreää salaattia
oliiviöljyä
balsamicoa
Espanjalainen munakas – ohje:
- Leikkaa perunat viipaleiksi. Kuutioi palvikinkku ja kesäkurpitsa. Paista perunoita, kinkkua ja kesäkurpitsaa paistinpannulla öljyssä muutama minuutti. Siirrä noin puolet syrjään pannulta toista munakasta varten.
- Sekoita munat, ruokakerma, suola ja pippuri. Kaada puolet massasta pannulle kinkku-kasvisseoksen joukkoon ja kypsennä miedolla lämmöllä 2–3 minuuttia per puoli. Käännä munakas suurta kattilan kantta apuna käyttäen. Paista samoin toinen munakas tai käytä kahta pannua ja paista ne yhtä aikaa.
- Valuta espanjalainen munakas paistinpannulta lautaselle ja tarjoa lisukkeena oliiviöljyllä ja balsamicolla maustettua vihreää salaattia.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat