
Kääretorttu, lasikakku vai se paras perinteinen? 3 × iki-ihana britakakku
Britakakussa yhdistyvät tuhti kakkupohja ja henkäyksenkeveä marenki. Rakastetun kesäkakun voi rullata, koota korkeajalkaisiin laseihin tai tehdä ihan perinteisesti. Kokosimme reseptit, valitse suosikkisi!
Rullaa brita kääretortuksi
Jos rakastat kääretorttuja ja britakakkua, tee niiden yhdistelmä. Rullaa marenkipäällysteisen pohjan sisään mansikoita tai muita kauden marjoja sekä mascarpone-kermavaahtoa. Tarjoa kääretorttu isona rullana tai viipaloi valmiiksi lautasille annokset, jotka voit koristella vielä kauniisti marjoilla. Britakääretortun reseptin löydät täältä.

Kippis kakulla!
Kun britakakku kootaan laseihin, tunnelma muuttuu heti astetta juhlavammaksi. Helppojen pikku kakkujen makuna hurmaa suosikkipari mansikka ja raparperi. Viimeistele kauniit lasileivokset mansikoilla, marengeilla ja tomusokerilla. Britakakut lasissa -ohje löytyy täältä.

Se ihana perinteinen
Perinteisesti britakakkua valmistetaan pellillinen. Levy leikataan kahteen osaan ja osat kootaan kerroksiksi. Kerrosten väliin täytteeksi sujautetaan kermavaahtoa sekä tuoreita vadelmia, mansikoita tai muita kesän marjoja. Näyttävästä kakusta riittää isolle porukalle – ja tämä kakkuhan on lukijoidemme suosikki! Antskin tokaisu reseptin kommenttiosiossa summaa hyvin suosion: ”Paras brita-ohje, varmat kehut joka kerta!” Täältä löydät perinteisen britakakun reseptin.
