Britakääretorttu – makeiden haaveiden täyttymys! Helposta reseptistä tulee uusi suosikkisi

1 h 10 min
{
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
40 min
Britakääretorttu on jokaisen herkkusuun unelma. Rullaa marenkipäällysteisen pohjan sisään mansikoita tai muita kauden marjoja sekä mascarpone-kermavaahtoa. Nyt on aika kesän ihanimpien päiväkahvien!
KA
4
0
Julkaistu: 21.7.2022


Reseptin ainekset (12 annosta)

Pohja

  • 4 keltuaista
  • 75 g huoneenlämpöistä voita
  • 1 dl sokeria
  • 1½ dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • ½ dl kevytmaitoa tai kermaa

Marenki

  • 4valkuaista
  • 2 dlsokeria
  • 1 ps (50 g)mantelilastuja

Täyte

  • ½ lmansikoita
  • 1 dlvispi- tai kuohukermaa
  • 1 prk (250 g)mascarponejuustoa
  • 2 rklraastettua sitruunankuorta
  • 2 tlvaniljasokeria

Lisäksi

  • 1 dlmansikka- tai raparperihilloa tai mansikka-raparperihilloa
Tulosta

Britakääretorttu – ohje:

  1. Erottele valkuaiset ja keltuaiset omiin kulhoihin.
  2. Valmista marenki vatkaamalla valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri vähitellen samalla vatkaten.
  3. Valmista pohjataikina. Vaahdota voi ja sokeri. Lisää keltuaiset joukkoon yksitellen samalla vatkaten. Sekoita jauhot ja leivinjauhe. Lisää maitoa ja jauhoseosta vuorotellen erissä samalla sekoittaen.
  4. Levitä taikina leivinpaperilla päällystetylle uunipellille noin 25 × 35 cm:n levyksi. Levitä marenki päälle ja ripottele pinnalle mantelilastuja.
  5. Paista uunin alatasolla 150 asteessa 30–40 minuuttia. Anna jäähtyä.
  6. Tee täyte. Poista mansikoista kanta ja viipaloi mansikat. Vaahdota kerma, lisää mascarpone ja mausteet. Sekoita tasaiseksi.
  7. Kumoa pohjalevy varovasti leivinpaperin päälle. Levitä pohjalle ensin hillo ja sen jälkeen mascarponetäyte. Ripottele päälle mansikkaviipaleet. Kääri rullalle leivinpaperin avulla.

Vinkki!

Voit käyttää torttuun muitakin sesongin marjoja ja hilloja.

Kommentoi »