


Britakääretorttu – makeiden haaveiden täyttymys! Helposta reseptistä tulee uusi suosikkisi
1 h 10 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 40 min
Britakääretorttu on jokaisen herkkusuun unelma. Rullaa marenkipäällysteisen pohjan sisään mansikoita tai muita kauden marjoja sekä mascarpone-kermavaahtoa. Nyt on aika kesän ihanimpien päiväkahvien!
Reseptin ainekset
12 annosta
Pohja
4
keltuaista
75 g
huoneenlämpöistä voita
1 dl
sokeria
1½ dl
vehnäjauhoja
1 tl
leivinjauhetta
½ dl
kevytmaitoa tai kermaa
Marenki
4
valkuaista
2 dl
sokeria
1 ps (50 g)
mantelilastuja
Täyte
½ l
mansikoita
1 dl
vispi- tai kuohukermaa
1 prk (250 g)
mascarponejuustoa
2 rkl
raastettua sitruunankuorta
2 tl
vaniljasokeria
Lisäksi
1 dl
mansikka- tai raparperihilloa tai mansikka-raparperihilloa
Britakääretorttu – ohje:
- Erottele valkuaiset ja keltuaiset omiin kulhoihin.
- Valmista marenki vatkaamalla valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri vähitellen samalla vatkaten.
- Valmista pohjataikina. Vaahdota voi ja sokeri. Lisää keltuaiset joukkoon yksitellen samalla vatkaten. Sekoita jauhot ja leivinjauhe. Lisää maitoa ja jauhoseosta vuorotellen erissä samalla sekoittaen.
- Levitä taikina leivinpaperilla päällystetylle uunipellille noin 25 × 35 cm:n levyksi. Levitä marenki päälle ja ripottele pinnalle mantelilastuja.
- Paista uunin alatasolla 150 asteessa 30–40 minuuttia. Anna jäähtyä.
- Tee täyte. Poista mansikoista kanta ja viipaloi mansikat. Vaahdota kerma, lisää mascarpone ja mausteet. Sekoita tasaiseksi.
- Kumoa pohjalevy varovasti leivinpaperin päälle. Levitä pohjalle ensin hillo ja sen jälkeen mascarponetäyte. Ripottele päälle mansikkaviipaleet. Kääri rullalle leivinpaperin avulla.
Vinkit!
- Voit käyttää torttuun muitakin sesongin marjoja ja hilloja.
- Katso myös suosittu perinteisen britakakun ohje.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat