Britakääretorttu – makeiden haaveiden täyttymys! Helposta reseptistä tulee uusi suosikkisi
1 h 10 min
{
Aktiivinen
30 minPassiivinen
40 minBritakääretorttu on jokaisen herkkusuun unelma. Rullaa marenkipäällysteisen pohjan sisään mansikoita tai muita kauden marjoja sekä mascarpone-kermavaahtoa. Nyt on aika kesän ihanimpien päiväkahvien!
KA
4
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 21.7.2022

Britakääretorttu – makeiden haaveiden täyttymys! Helposta reseptistä tulee uusi suosikkisi
Reseptin ainekset (12 annosta)
Pohja
- 4 keltuaista
- 75 g huoneenlämpöistä voita
- 1 dl sokeria
- 1½ dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- ½ dl kevytmaitoa tai kermaa
Marenki
- 4valkuaista
- 2 dlsokeria
- 1 ps (50 g)mantelilastuja
Täyte
- ½ lmansikoita
- 1 dlvispi- tai kuohukermaa
- 1 prk (250 g)mascarponejuustoa
- 2 rklraastettua sitruunankuorta
- 2 tlvaniljasokeria
Lisäksi
- 1 dlmansikka- tai raparperihilloa tai mansikka-raparperihilloa
Britakääretorttu – ohje:
- Erottele valkuaiset ja keltuaiset omiin kulhoihin.
- Valmista marenki vatkaamalla valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri vähitellen samalla vatkaten.
- Valmista pohjataikina. Vaahdota voi ja sokeri. Lisää keltuaiset joukkoon yksitellen samalla vatkaten. Sekoita jauhot ja leivinjauhe. Lisää maitoa ja jauhoseosta vuorotellen erissä samalla sekoittaen.
- Levitä taikina leivinpaperilla päällystetylle uunipellille noin 25 × 35 cm:n levyksi. Levitä marenki päälle ja ripottele pinnalle mantelilastuja.
- Paista uunin alatasolla 150 asteessa 30–40 minuuttia. Anna jäähtyä.
- Tee täyte. Poista mansikoista kanta ja viipaloi mansikat. Vaahdota kerma, lisää mascarpone ja mausteet. Sekoita tasaiseksi.
- Kumoa pohjalevy varovasti leivinpaperin päälle. Levitä pohjalle ensin hillo ja sen jälkeen mascarponetäyte. Ripottele päälle mansikkaviipaleet. Kääri rullalle leivinpaperin avulla.
Vinkki!
Voit käyttää torttuun muitakin sesongin marjoja ja hilloja.

Sitruunainen mansikkakääretorttu on kesän makoisin herkkurulla! Poimi ohje ja leivo vaikka jo tänään
Kotivinkki

Gluteeniton mansikkakääretorttu – kesän ihanin leivonnainen!
Maku

M niin kuin manoffee! Klassikon mansikkaversiossa on kerroksittain keksimurua, paksua kinuskia, raikkaita marjoja ja pehmeää kermavaahtoa
Maku

Mascarpone-mansikkajuustokakku – kaurapohjan, kermaisen täytteen ja raikkaiden marjojen täydellinen liitto
Unelmien Talo&Koti

Kesäjuhlien kunniavieras! Tuoreilla mansikoilla täytetty marja-marenkitrifle on rennon tyylikäs kulhokakku
Maku

Britakakku – rakastettu klassikkokakku
Maku

Britaleivokset – valmista jokaiselle herkuttelijalle oma pieni klassikkokakku
Maku

Britajäätelökakku – korvaa kermavaahto jätskillä ja uusi kesähitti on syntynyt
Maku