Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme
Pienet kakkukestit

Anni Paakkunaisen britakakut lasissa − tarjoa kakkuklassikko erilaisella ja tyylikkäällä tavalla

1 h 30 min
{
Aktiivinen 45 min
Passiivinen 45 min

Ikisuosikki britakakku leivotaan tänä keväänä annoskokoisiin laseihin. Helppojen lasikakkujen makuna hurmaa suosikkipari mansikka ja raparperi.

23.5.2025
Reseptin ainekset
6 annosta
Kakkupohja
75 g
voita
1¾ dl
vehnäjauhoja
1 dl
sokeria
1 tl
leivinjauhetta
1
keltuainen
¾ dl
maitoa
Marenki
2
valkuaista
1 dl
sokeria
Täyte
2 dl
vispikermaa
1 tl
vaniljasokeria
1½ dl
raparperihilloa
200 g
mansikoita
Viimeistely
6
mansikkaa
6
marenkia
1 rkl
tomusokeria

Britakakut lasissa − ohje:

  1. Sulata voi ja jätä jäähtymään.
  2. Mittaa vehnäjauhot, sokeri ja leivinjauhe kulhoon. Lisää keltuainen, maito ja voisula. Sekoita taikina vispilällä tasaiseksi ja levitä leivinpaperin päälle pellille.
  3. Vatkaa sähkövatkaimella valkuaisia puhtaassa kulhossa, lisää sokeria vähän kerrallaan. Vatkaa, kunnes vaahto on paksua ja kiiltävää. Levitä marenki taikinan päälle.
  4. Paista kakkupohjaa 175 asteessa uunin keskitasolla noin 30 minuuttia, kunnes marenki on kauniin väristä.
  5. Jäähdytä pohja. Käytä lasia, johon kokoat kakut muottina ja ota 6 pyöreää pohjaa marenkipohjasta.
  6. Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi ja mausta vaniljasokerilla. Ota muut aineet esille. Leikkaa mansikat pieniksi paloiksi.
  7. Kokoa kakut: murenna hieman ylijäänyttä marenkikakkupohjaa lasin pohjalle, lisää reilu lusikallinen raparperihilloa ja mansikoita sekä kermavaahtoa. Nosta muotilla otettu kakkupohja päälle. Viimeistele mansikoilla, marengeilla ja tomusokerilla.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt