Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme
Voittamaton kakkuresepti!

Suosittu britakakkuohje on ihastuttanut lukijoitamme jo 15 vuotta – ”Paras britaohje, varmat kehut joka kerta!” & ”Tämä menee suoraan reseptikirjaan”

Kakku, josta on tullut monen kotileipurin vakiokakku, täyttää vuosia. Onnea britakakkureseptille 15 vuoden taipaleesta reseptikirjoissa ja juhlahetkien valmisteluissa!

17.6.2025

Rakastettu britakakkuohjeemme täyttää 15 vuotta. Yksi Kotona-sivuston tykätyimmistä kakuista on noussut kestosuosikiksi etenkin kesäisen sesongin aikana. Vuosien varrella se on kerännyt paljon ylistystä kommenttiosiossa:

Paras britaohje, varmat kehut joka kerta!

Tämä on meidän perheen suosikki, kaikenlaisissa kekkereissä, ja ei tarvitse koristella.

Todella herkullinen resepti! Tämä menee suoraan reseptikirjaan.

Mies ei oo muuta kakkua sen jälkeen halunnut.

Britakakkuohje on alun perin Maku-lehdestä. Reseptin on kirjoittanut ruokatoimittaja Emilia Kolari. Myöhemmin ohjeen perään on lisätty vielä ruokavaikuttaja Mika Rampan britakakun leivontavinkit.

Britakakussa yhdistyvät tuhti kakkupohja ja henkäyksenkeveä marenki. Kakku viimeistellään isolla kasalla kauden marjoja ja osa kakun viehätystä onkin rennon huoleton ulkonäkö.

Taikina levitetään leivinpaperille aivan ohueksi kerrokseksi. Kommenteissa epäilläänkin, että onko ohjeessa virhe, kun taikina ei tunnu riittävän koko pellille. Tähän Kolari vastaa: ”Pohjasta tulee tosiaan tällä ohjeella ohut, taikina riittää tavallisimman kokoiselle uunipellille (n. 30 × 35 cm).” Nuolijalla kärsivällisesti levittäen taikina kyllä riittää koko pellille.

(Juttu jatkuu kuvan jälkeen.)

Katso parhaan britakakun resepti täältä!

Britakakku: katso ohje!
Mustikoita, vadelmia tai vaikka mansikkaa! Ihanan kakun täytteenä on kauden marjoja.

Kommenttiosiosta löytyy myös suloinen tarina siitä, kuinka tämä britakakkuresepti matkasi Iso-Britanniaan: ”Ammattikondiittorina Britanniassa opetin tämän reseptin eläkeläiskerhon naisille ja he rakastivat lopputulosta! Helppo ohje ja lopputulos kuulemma täydellinen. Välissä käytin lemon curdia, vaniljakermavaahtoa ja vadelmia. Ja pohjan päälle ripottelin mantelilastuja ennen kypsentämistä.”

Kakku on innostanut muitakin muokkaamaan täytteitä ja tekemään siitä omia versioitaan. Yksi kertoo laittavansa täytteeseen maitorahkaa ja mansikoita, toinen mangorahkaa ja kolmas ripottelevansa päälle mantelilastuja. Kakku on onnistunut myös gluteenittomana. Yksi kakun hienouksista onkin sen muunneltavuus!

Jos aiot tarttua sähkövatkaimeen, käy vielä läpi ruokavaikuttaja Mikan Rampan vinkit britaleipurille:

  • Levitä marenkitaikina puhtaalla nuolijalla. Jos marenkitaikinaan sekoittuu rasvaista kakkutaikinaa, vaahto voi lässähtää.
  • Kakun pohjan voi tarvittaessa paistaa jo etukäteen, pakastaa ja ottaa sulamaan edellisenä päivänä. Täytteet kannattaa lisätä kuitenkin vasta ennen tarjoilua, jotta marenki pysyy rapeana.
  • Jos haluat oikaista, helppo britakakku valmistuu valmiista kakkupohjasta. Voit käyttää myös valmismarenkeja, jotka murennetaan kermatäytteen sekaan.
  • Muuntele britakakun täytettä makusi mukaan. Kermavaahdon lisänä voit käyttää tuorejuustoa tai rahkaa, vadelmat voit korvata muilla marjoilla tai hedelmillä. Britakakun väliin voi laittaa esimerkiksi kirsikoita, puolukoita, hillaa tai raparperia.
  • Herkku on parhaimmillaan, kun valitset tuoreet marjat ja täytät kakun juuri ennen tarjoilua.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt