Viidenkympin villitys! Näin teet koko viikon arkiruoat (+bonusjälkkärin) vain 50 eurolla
Ruoka
Viidenkympin villitys! Näin teet koko viikon arkiruoat (+bonusjälkkärin) vain 50 eurolla
Viikon arkiruoat valmistuvat helposti, kun soppaan lisätään sopivasti suunnitelmallisuutta ja hyvät etukäteisvalmistelut. Monikäyttöisistä perusraaka-aineista kypsyy hyvää arkiruokaa pienellä budjetilla. Maustaminen tekee usein tavallisellekin ruoalle ihmeitä!
Julkaistu 4.10.2018
Kotivinkki

Näin kokkaat helposti ja edullisesti viikon arkiruoat:

  1. Tee itse. Pese, kuori ja pilko itse kasvikset, salaatit, lihat ja kalat. Mitä pidemmälle jalostettu raaka-aine on, sitä suurempi on myös hinta.
  2. Osta perusraaka-aineita ja-mausteita. Valitse sellaisia, joita on helppo käyttää ruokaan kuin ruokaan.
  3. Suosi sesongin kasviksia, hedelmiä ja marjoja. Juurekset ja valkokaaliovat säästöruoan perusta.
  4. Osta vähemmän lihaa ja enemmän kasviksia. Laske korkeintaan 100 grammaa lihaa tai kalaa ruokailijaa kohden ja lisää vatsantäytettä edullisemmilla kasviproteiininlähteillä: pavuilla, linsseillä ja herneillä.
  5. Keitä pavut itse. Kuivatut pavut ja kikherneet ovat säilöttyjä edullisempia. Keitä iso satsi kerralla ja pakasta kerta-annoksiksi.
  6. Seuraa kilohintoja. Isommat pakkaukset ovat usein edullisempia, mutta osta kuitenkin vain sen verran kuin ehdit käyttää.
  7. Torju hävikki. Tee ruokakaappien inventaario viikoittain. Tarkista, mitä kuiva-ainekaapeista löytyy, ja nosta vanhenevat raaka-aineet esille muistuttamaan olemassaolostaan.
  8. Ole luova ja uskalla kokeilla. Keksi uusia ohjeita ja sovella vanhoja hyödyntäen keittiöstä löytyviä raaka-aineita.

Viikon arkiruoat ja herkkujälkkäri – poimi reseptit!

Pinaatti-feta-linssipihvit

Perinteiset linssipihvit nousevat aivan uudelle tasolle, kun ne mehevöittää pinaatilla ja fetalla. Kaveriksi tarvitaan vain raikas jogurttikastike.

Pekoni-jyväpasta

Arki-iltoja ei halua viettää tiskiharjan varressa. Tästä (ja monesta muustakin) syystä herkullinen yhden kasarin pekoni-jyväpasta on todellinen iltojen pelastaja!

Possu-punajuuripata

Upean värinen possu-punajuuripata ihastuttaa myös maullaan, josta löytyy muun muassa omenaa ja rosmariinia. Reilun kokoisesta padasta riittää useammaksikin päiväksi tai jaettavaksi arjen yllätysvieraille.

Venäläishenkinen broileri-kaalikeitto

Itse tehtyyn liemeen valmistettu broileri-kaalikeitto saa venäläishenkisiä vaikutteita suolakurkkujen ja smetanan myötä. Liemen keittely saattaa kuulostaa haastavalta, mutta on helpompaa kuin uskotkaan – ja ennen kaikkea vaivan arvoista.

Harissa-juurespata

Mausteiden avulla perinteisetkin arkiruoat saavat aivan uuden ulottuvuuden. Porkkanasta ja palsternakasta valmistettu juurespata muuttuu huomattavasti eksoottisemmaksi, kun mukaan lisätään harissa-tahnaa ja aromikkaita yrttejä.

Porkkanahalva ja limejogurtti

Arkenako ei voisi herkutella? No kyllä voi! Kuten esimerkiksi tällä porkkanaisella halvajälkkärillä, jonka kanssa tarjoillaan raikasta limejogurttia ja paahdettuja mantelilastuja.

Kommentoi »