Kotivinkki

Arkiruoka haltuun

Arkiruoka haltuun

Harrasta viikonloppuna arkiruokaa. Valmista jääkaappi täyteen pelastajaruokia kiireisen viikon varalle.
Teksti Kotivinkki
Kuvat A-lehtien kuva-arkisto
Mainos

Sopivasti suunnitelmallisuutta ja hyvät etukäteisvalmistelut voivat olla arki-illan ruokahuollon pelastus. Käytä viikonlopusta muutama tunti ruokien valmistukseen.

Pane kypsät ruoat kannellisiin rasioihin ja jäähdytä mahdollisimman nopeasti esimerkiksi ulkona viileässä. Siirrä jäähtyneenä jääkaappiin. Alla olevat ruoat säilyvät hienosti 3-5 päivää riittävän kylmässä (+4–asteisessa) jääkaapissa.

Vienosti tulinen Bataatti-kookoskeitto on helppo lämmittää uudelleen. Tarjoa keiton kanssa esimerkiksi naan-leipää tai muuta vaaleaa leipää.

Nopeat lohipullat : Keitä lohipullien lisäkkeeksi esimerkiksi pikanuudeleita, joiden keitinliemessä lohipullat voi lämmittää uudestaan. Lohipullien kaveriksi voi lisätä myös pakastekasvisuikaleita tai tuoreita yrttejä. Siivilöi liemi pois tai nauti ruoka nuudelikeiton tapaan.

Mehevät uunilihapyörykät:  Siirrä kypsät lihapullat liemineen kannelliseen rasiaan jääkaappiin ja lämmittää uudelleen mikrossa, uunissa tai liedellä liemessään. Lisäkkeeksi sopii niin keitetty peruna, perunasose, riisi tai pasta ja keitetyt kasvikset.

Punainen linssikeitto: Sosekeitot kestävät hyvin uudelleen lämmityksen ja maku itse asiassa vain paranee siitä. Tarjoa lisäkkeeksi tuoretta leipää. Keiton pinnalle voi murustaa fetajuustoa tai ripotella raastettua parmesaania.

Välimeren piirakka on oivallinen päivällisruoka uudelleen lämmitettynä ja vihreän salaatin tai keitettyjen kasvisten kanssa tarjottuna.
 

Julkaistu: 14.10.2010