


Porkkanainen halvajälkiruoka saa seurakseen raikasta limejogurttia – lopputulos yllättää ja hivelee makuhermoja!
40 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 20 min
Porkkanalta maistuva halvajärkiruoka on raikas päätös aterialle kuin aterialle! Kokonaisuuden täydentää limen raikastama jogurtti. Tätä kannattaa kokeilla!
Reseptin ainekset
6 annosta
Porkkanainen halvajälkiruoka
8
porkkanaa (500 g)
4 dl
täysmaitoa tai kookosmaitoa
1 dl
aprikooseja
50 g
voita
1 dl
sokeria
1 tl
jauhettua kardemummaa
25 g
mantelilastuja
Limejogurtti
3 dl
turkkilaista jogurttia
2 rkl
sokeria
1
limen kuori
2 tl
limen mehua
Porkkanahalva ja limojogurtti valmistuvat näin:
- Kuori porkkanat ja raasta ne raastimen hienolla terällä.
- Keitä porkkanaraastetta ja maitoa paksupohjaisessa kattilassa noin 20 minuuttia, kunnes maito on lähes haihtunut. Sekoita tasaisin väliajoin. Pilko sillä aikaa aprikoosit pieniksi paloiksi.
- Lisää voi, sokeri ja kardemumma ja jatka keittämistä nyt koko ajan sekoitellen, kunnes halvasta ei enää juuri erotu nestettä. Sekoita aprikoosit joukkoon ja anna halvan jäähtyä.
- Paahda mantelilastuja kuivalla paistinpannulla. Sekoita jogurtti, sokeri, pestyn limen raastettu kuori ja mehu keskenään.
- Kokoa halvajälkiruoka laseihin kerrostaen porkkanahalvaa, limejogurttia ja paahdettuja mantelilastuja.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat