Kotivinkki

Porkkanainen halvajälkiruoka saa seurakseen raikasta limejogurttia – lopputulos yllättää ja hivelee makuhermoja!

40 min
GL
MU
5
0

Porkkanalta maistuva halvajärkiruoka on raikas päätös aterialle kuin aterialle! Kokonaisuuden täydentää limen raikastama jogurtti. Tätä kannattaa kokeilla!
Tulosta
Teksti Kaisa Torkkeli
Kuvat Johanna Myllymäki

Ainekset (6 annosta)

Porkkanainen halvajälkiruoka

  • 8porkkanaa (500 g)
  • 4 dltäysmaitoa tai kookosmaitoa
  • 1 dlaprikooseja
  • 50 gvoita
  • 1 dlsokeria
  • 1 tljauhettua kardemummaa
  • 25 gmantelilastuja

Limejogurtti

  • 3 dlturkkilaista jogurttia
  • 2 rklsokeria
  • 1limen kuori
  • 2 tllimen mehua

Tee näin

40 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN20 min

Porkkanahalva ja limojogurtti valmistuvat näin:

  1. Kuori porkkanat ja raasta ne raastimen hienolla terällä.
  2. Keitä porkkanaraastetta ja maitoa paksupohjaisessa kattilassa noin 20 minuuttia, kunnes maito on lähes haihtunut. Sekoita tasaisin väliajoin. Pilko sillä aikaa aprikoosit pieniksi paloiksi.
  3. Lisää voi, sokeri ja kardemumma ja jatka keittämistä nyt koko ajan sekoitellen, kunnes halvasta ei enää juuri erotu nestettä. Sekoita aprikoosit joukkoon ja anna halvan jäähtyä.
  4. Paahda mantelilastuja kuivalla paistinpannulla. Sekoita jogurtti, sokeri, pestyn limen raastettu kuori ja mehu keskenään.
  5. Kokoa halvajälkiruoka laseihin kerrostaen porkkanahalvaa, limejogurttia ja paahdettuja mantelilastuja.
MITÄ PIDIT?
5