Kotivinkki

Porkkanainen halvajälkiruoka saa seurakseen raikasta limejogurttia – lopputulos yllättää ja hivelee makuhermoja!

40 min
{
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
20 min
Porkkanalta maistuva halvajärkiruoka on raikas päätös aterialle kuin aterialle! Kokonaisuuden täydentää limen raikastama jogurtti. Tätä kannattaa kokeilla!
GL
MU
5
0
Julkaistu: 2.10.2018


Ainekset (6 annosta)

Porkkanainen halvajälkiruoka

  • 8porkkanaa (500 g)
  • 4 dltäysmaitoa tai kookosmaitoa
  • 1 dlaprikooseja
  • 50 gvoita
  • 1 dlsokeria
  • 1 tljauhettua kardemummaa
  • 25 gmantelilastuja

Limejogurtti

  • 3 dlturkkilaista jogurttia
  • 2 rklsokeria
  • 1limen kuori
  • 2 tllimen mehua
Tulosta

Porkkanahalva ja limojogurtti valmistuvat näin:

  1. Kuori porkkanat ja raasta ne raastimen hienolla terällä.
  2. Keitä porkkanaraastetta ja maitoa paksupohjaisessa kattilassa noin 20 minuuttia, kunnes maito on lähes haihtunut. Sekoita tasaisin väliajoin. Pilko sillä aikaa aprikoosit pieniksi paloiksi.
  3. Lisää voi, sokeri ja kardemumma ja jatka keittämistä nyt koko ajan sekoitellen, kunnes halvasta ei enää juuri erotu nestettä. Sekoita aprikoosit joukkoon ja anna halvan jäähtyä.
  4. Paahda mantelilastuja kuivalla paistinpannulla. Sekoita jogurtti, sokeri, pestyn limen raastettu kuori ja mehu keskenään.
  5. Kokoa halvajälkiruoka laseihin kerrostaen porkkanahalvaa, limejogurttia ja paahdettuja mantelilastuja.
Kommentoi »