Kotivinkki

Pekoni-jyväpasta – yhden kasarin arkiruoka syntyy ilman turhia tiskejä

30 min
{
Aktiivinen30 min
Passiivinen
Pekoni-jyväpasta on uudenlainen arkiherkku! Risottomainen pasta saa tuhdisti makua chilistä ja paprika­jauheesta, rousketta lisätään kukka- ja lehtikaalilla.
LA
MA
3
0
Kuvat Johanna Myllymäki


Ainekset (4 annosta)

Pekoni-jyväpasta

  • 170 gpekonia
  • 1sipuli
  • 3valkosipulinkynttä
  • 1punainen chili
  • 2 rkltomaattipyreetä
  • 2 tlpaprikajauhetta
  • 3 dljyväpastaa (orzo, risoni)
  • 7 dlkiehuvaa vettä
  • 1kukkakaali
  • 100–200 glehtikaalia
Tulosta

Pekoni-jyväpasta valmistuu näin:

  1. Leikkaa pekoni ohuiksi suikaleiksi. Kuori ja hienonna sipulit. Halkaise chili ja poista siemenet ja valkoiset siemenseinämät, jos et halua kovin tulista ruokaa. Viipaloi chili.
  2. Laita pekoni kylmän paistokasarin pohjalle ja kuumenna niin, että rasva sulaa ja pekoni paahtuu omassa rasvassaan rapeaksi.
  3. Lisää sipulit ja chili. Kuullota niitä hetki. Lisää tomaattipyree ja paprikajauhe ja jatka paistamista vielä hetki, jotta mausteet lämpenevät.
  4. Lisää pasta ja kuuma vesi. Keitä välillä sekoitellen noin 10 minuuttia.
  5. Paloittele sillä aikaa kukkakaali sormenpään kokoisiksi kukinnoiksi. Hyödynnä kukkakaalin kanta vaikka sosekeitossa myöhemmin. Leikkaa myös lehtikaalin puumainen ruoti pois ja suikaloi vihreät lehdet.
  6. Kun pasta on vielä hieman raakaa, lisää kaalit. Jatka keittämistä miedolla lämmöllä ja välillä sekoitellen, kunnes sekä pasta että kukkakaali ovat napakan kypsiä.
MITÄ PIDIT?
3