Venäläishenkinen broileri-kaalikeitto – herkullisen maun salaisuus on itse tehty liemi
1 h 15 min
{
Aktiivinen
20 minPassiivinen
55 minVenäläishenkinen broileri-kaalikeitto saa värinsä currysta. Vaikka joudut odottelemaan tovin keiton valmistumista, se syntyy kuin itsestään. Viimeistele keitto hapankermalla, joka antaa samettisen pehmeyden keittoon.
0
Kuvat
Julkaistu 3.10.2018

Venäläishenkinen broileri-kaalikeitto – herkullisen maun salaisuus on itse tehty liemi
Reseptin ainekset (6 annosta)
Liemi
- 1 kgmaustamattomia broilerin koipireisiä
- 1 ⅓ lvettä
- 1sipuli
- 1porkkana
- 2laakerinlehteä
- 10–15mustapippuria
- 1 tlsuolaa
- persiljanvarsia (säästä lehdet)
Keittoon
- n. 800 gvalkokaalia (1 ½ l suikaloituna)
- 2porkkanaa
- 1sipuli
- 2 rklrypsiöljyä
- 2 rklmietoa currytahnaa
- n. 1 lbroilerien keitinlientä
- broilerin koipireisien lihat
- 1–2valkosipulinkynttä
- 2venäläistä tai valkosipulisuolakurkkua
- n. 1 dlkurkkujen säilöntälientä tai ½–1 tl suolaa
- 1 dlpersiljan lehtiä hienonnettuna
Lisäksi
- smetanaa, ranskankermaa tai turkkilaista jogurttia
Venäläishenkinen broileri-kaalikeitto valmistuu näin:
- Aloita keittämällä liemi. Laita koipireidet kattilaan ja kaada kylmä vesi päälle. Kuori sipuli ja porkkana ja pilko ne isoiksi paloiksi. Lisää kattilaan.
- Kuumenna vesi kiehuvaksi ja kuori halutessasi pintaan nouseva vaahto pois.
- Lisää laakerinlehdet, pippurit, suola ja persiljanvarret. Keitä noin 40 minuuttia.
- Nosta koipireidet pois kattilasta jäähtymään. Siivilöi liemi talteen.
- Leikkaa kaali noin sentin paksuisiksi suikaleiksi. Kuori ja viipaloi porkkana ohuiksi lanteiksi ja hienonna sipuli.
- Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota kasviksia hetki. Lisää currytahna ja jatka paistamista vielä hetki. Kaada liemi kattilaan ja keitä 10–15 minuuttia, kunnes porkkanat ovat kypsiä.
- Irrota sillä aikaa broilerin koipireisistä lihat talteen. Lisää lihat kattilaan ja raasta joukkoon kuoritut valkosipulinkynnet.
- Viimeistele keitto pilkotuilla suolakurkuilla ja persiljalla. Lisää suolaisuutta kurkkujen säilöntäliemellä tai suolalla. Nauti hapankermanokareen kanssa.

Siskonmakkarakeitto
Maku

Papuminestrone on todellinen voimakeitto – ja maistuu superhyvältä vielä seuraavanakin päivänä
Kotivinkki

Texmex-keitto
Maku

Tämä keitto lämmittää taatusti! Mausteinen makkara-linssikeitto saa potkua harissa-tahnasta
Maku

Miso-nuudelikeitto
Kotivinkki

Kyssäkaalikeitto – soseuta vihreästä pallerosta helppo lounassoppa
Kotivinkki

Bouillabaisse
Kotivinkki

Mausteinen jauhelihakeitto
Kotivinkki

Kirkas kanakeitto
Maku

Yrttinen kahden kalan keitto
Maku