Kotivinkki

Venäläishenkinen broileri-kaalikeitto – herkullisen maun salaisuus on itse tehty liemi

1 h 15 min
0
0

Venäläishenkinen broileri-kaalikeitto saa värinsä currysta. Vaikka joudut odottelemaan tovin keiton valmistumista, se syntyy kuin itsestään. Viimeistele keitto hapankermalla, joka antaa samettisen pehmeyden keittoon.
Tulosta
Kuvat Johanna Myllymäki

Ainekset (6 annosta)

Liemi

  • 1 kgmaustamattomia broilerin koipireisiä
  • 1 ⅓ lvettä
  • 1sipuli
  • 1porkkana
  • 2laakerinlehteä
  • 10–15mustapippuria
  • 1 tlsuolaa
  • persiljanvarsia (säästä lehdet)

Keittoon

  • n. 800 gvalkokaalia (1 ½ l suikaloituna)
  • 2porkkanaa
  • 1sipuli
  • 2 rklrypsiöljyä
  • 2 rklmietoa currytahnaa
  • n. 1 lbroilerien keitinlientä
  • broilerin koipireisien lihat
  • 1–2valkosipulinkynttä
  • 2venäläistä tai valkosipulisuolakurkkua
  • n. 1 dlkurkkujen säilöntälientä tai ½–1 tl suolaa
  • 1 dlpersiljan lehtiä hienonnettuna

Lisäksi

  • smetanaa, ranskankermaa tai turkkilaista jogurttia

Tee näin

1 h 15 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN55 min

Venäläishenkinen broileri-kaalikeitto valmistuu näin:

  1. Aloita keittämällä liemi. Laita koipireidet kattilaan ja kaada kylmä vesi päälle. Kuori sipuli ja porkkana ja pilko ne isoiksi paloiksi. Lisää kattilaan.
  2. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja kuori halutessasi pintaan nouseva vaahto pois.
  3. Lisää laakerinlehdet, pippurit, suola ja persiljanvarret. Keitä noin 40 minuuttia.
  4. Nosta koipireidet pois kattilasta jäähtymään. Siivilöi liemi talteen.
  5. Leikkaa kaali noin sentin paksuisiksi suikaleiksi. Kuori ja viipaloi porkkana ohuiksi lanteiksi ja hienonna sipuli.
  6. Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota kasviksia hetki. Lisää currytahna ja jatka paistamista vielä hetki. Kaada liemi kattilaan ja keitä 10–15 minuuttia, kunnes porkkanat ovat kypsiä.
  7. Irrota sillä aikaa broilerin koipireisistä lihat talteen. Lisää lihat kattilaan ja raasta joukkoon kuoritut valkosipulinkynnet.
  8. Viimeistele keitto pilkotuilla suolakurkuilla ja persiljalla. Lisää suolaisuutta kurkkujen säilöntäliemellä tai suolalla. Nauti hapankermanokareen kanssa.

MITÄ PIDIT?
0