


Venäläishenkinen broileri-kaalikeitto – herkullisen maun salaisuus on itse tehty liemi
1 h 15 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 55 min
Venäläishenkinen broileri-kaalikeitto saa värinsä currysta. Vaikka joudut odottelemaan tovin keiton valmistumista, se syntyy kuin itsestään. Viimeistele keitto hapankermalla, joka antaa samettisen pehmeyden keittoon.
Reseptin ainekset
6 annosta
Liemi
1 kg
maustamattomia broilerin koipireisiä
1 ⅓ l
vettä
1
sipuli
1
porkkana
2
laakerinlehteä
10–15
mustapippuria
1 tl
suolaa
persiljanvarsia (säästä lehdet)
Keittoon
n. 800 g
valkokaalia (1 ½ l suikaloituna)
2
porkkanaa
1
sipuli
2 rkl
rypsiöljyä
2 rkl
mietoa currytahnaa
n. 1 l
broilerien keitinlientä
broilerin koipireisien lihat
1–2
valkosipulinkynttä
2
venäläistä tai valkosipulisuolakurkkua
n. 1 dl
kurkkujen säilöntälientä tai ½–1 tl suolaa
1 dl
persiljan lehtiä hienonnettuna
Lisäksi
smetanaa, ranskankermaa tai turkkilaista jogurttia
Venäläishenkinen broileri-kaalikeitto valmistuu näin:
- Aloita keittämällä liemi. Laita koipireidet kattilaan ja kaada kylmä vesi päälle. Kuori sipuli ja porkkana ja pilko ne isoiksi paloiksi. Lisää kattilaan.
- Kuumenna vesi kiehuvaksi ja kuori halutessasi pintaan nouseva vaahto pois.
- Lisää laakerinlehdet, pippurit, suola ja persiljanvarret. Keitä noin 40 minuuttia.
- Nosta koipireidet pois kattilasta jäähtymään. Siivilöi liemi talteen.
- Leikkaa kaali noin sentin paksuisiksi suikaleiksi. Kuori ja viipaloi porkkana ohuiksi lanteiksi ja hienonna sipuli.
- Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota kasviksia hetki. Lisää currytahna ja jatka paistamista vielä hetki. Kaada liemi kattilaan ja keitä 10–15 minuuttia, kunnes porkkanat ovat kypsiä.
- Irrota sillä aikaa broilerin koipireisistä lihat talteen. Lisää lihat kattilaan ja raasta joukkoon kuoritut valkosipulinkynnet.
- Viimeistele keitto pilkotuilla suolakurkuilla ja persiljalla. Lisää suolaisuutta kurkkujen säilöntäliemellä tai suolalla. Nauti hapankermanokareen kanssa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat