Maukas juurespata saa ruokaisuutta kikherneistä ja potkua harissa-tahnasta – tätä kannattaa kokeilla!
45 min
{
Aktiivinen
15 minPassiivinen
30 minMaukas juurespata on pataruokien aatelia. Maustaminen käy kätevästi harissa-tahnalla, ja proteiini lusikoidaan kikhernepurkista. Lisää säästöversioon niitä mausteita, joita kaapista löytyy, ja keitä kikherneet itse.
KA
5
Kuvat
Julkaistu 3.10.2018

Maukas juurespata saa ruokaisuutta kikherneistä ja potkua harissa-tahnasta – tätä kannattaa kokeilla!
Reseptin ainekset (4 annosta)
Maukas juurespata
- 2sipulia
- 2porkkanaa
- 1palsternakka
- 2valkosipulinkynttä
- 2 rklrypsiöljyä
- 2 rklharissa-maustetahnaa
- 1 tlktomaattimurskaa (400 g)
- 1 dlvettä
- 1 tlsuolaa
- 1 tlsokeria
- mustapippuria
- 1 tlkkikherneitä (n. 200 g)
- 1 dlkuivattuja aprikooseja
- 1 tlpunaviinietikkaa
- korianteria, minttua tai lehtipersiljaa
Lisäksi
- fetaa
- keitettyä ohraa tai kuskusia
Maukas juurespata valmistuu näin:
- Kuori ja leikkaa sipulit, porkkanat ja palsternakat noin peukalonpään kokoisiksi paloiksi. Hienonna valkosipulit.
- Kuumenna öljy paistokasarissa ja kuullota kasviksia siinä. Lisää maustetahna ja jatka paistamista vielä hetki.
- Lisää tomaattimurska. Huuhtele tölkki noin desillä vettä ja lisää se sekä suola, sokeri ja pippuri kasariin. Hauduta kannen alla miedolla lämmöllä ja välillä sekoittaen noin 30 minuuttia, kunnes porkkanat ovat kypsiä.
- Lisää valutetut kikherneet ja muutamaan osaan paloitellut aprikoosit sekä tilkka etikkaa. Sekoita ja tarkista maku. Viimeistele tuoreilla yrteillä. Tarjoa juurespata fetan ja keitetyn ohran tai kuskusin kanssa.

Intialainen myskikurpitsapata – mausteinen uuniruoka on nappivalinta syksyn ruokalistalle
Maku

Kreikkalainen kasvispata halloumilla
Kotivinkki

Kevyt punainen kasvispata
Maku

Metsänvartijan kasvispata
Maku

Sinappinen porsaankyljys-juurespata
Kotivinkki

Possu-juurespata
Maku

Parhaat pataruoat – valitsimme 14 herkullisinta liharuokaa + kerromme, miten teet leipomotasoista leipää padassa!

Chili con carne – pataruokien kestosuosikki
Maku