


Maukas juurespata saa ruokaisuutta kikherneistä ja potkua harissa-tahnasta – tätä kannattaa kokeilla!
45 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 30 min
Maukas juurespata on pataruokien aatelia. Maustaminen käy kätevästi harissa-tahnalla, ja proteiini lusikoidaan kikhernepurkista. Lisää säästöversioon niitä mausteita, joita kaapista löytyy, ja keitä kikherneet itse.
Reseptin ainekset
4 annosta
Maukas juurespata
2
sipulia
2
porkkanaa
1
palsternakka
2
valkosipulinkynttä
2 rkl
rypsiöljyä
2 rkl
harissa-maustetahnaa
1 tlk
tomaattimurskaa (400 g)
1 dl
vettä
1 tl
suolaa
1 tl
sokeria
mustapippuria
1 tlk
kikherneitä (n. 200 g)
1 dl
kuivattuja aprikooseja
1 tl
punaviinietikkaa
korianteria, minttua tai lehtipersiljaa
Lisäksi
fetaa
keitettyä ohraa tai kuskusia
Maukas juurespata – ohje:
- Kuori ja leikkaa sipulit, porkkanat ja palsternakat noin peukalonpään kokoisiksi paloiksi. Hienonna valkosipulit.
- Kuumenna öljy paistokasarissa ja kuullota kasviksia siinä. Lisää maustetahna ja jatka paistamista vielä hetki.
- Lisää tomaattimurska. Huuhtele tölkki noin desillä vettä ja lisää se sekä suola, sokeri ja pippuri kasariin. Hauduta kannen alla miedolla lämmöllä ja välillä sekoittaen noin 30 minuuttia, kunnes porkkanat ovat kypsiä.
- Lisää valutetut kikherneet ja muutamaan osaan paloitellut aprikoosit sekä tilkka etikkaa. Sekoita ja tarkista maku. Viimeistele tuoreilla yrteillä. Tarjoa juurespata fetan ja keitetyn ohran tai kuskusin kanssa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat