Kotivinkki

Maukas juurespata saa ruokaisuutta kikherneistä ja potkua harissa-tahnasta – tätä kannattaa kokeilla!

45 min
{
Aktiivinen
15 min
Passiivinen
30 min
Maukas juurespata on pataruokien aatelia. Maustaminen käy kätevästi harissa-tahnalla, ja proteiini lusikoidaan kikhernepurkista. Lisää säästöversioon niitä mausteita, joita kaapista löytyy, ja keitä kikherneet itse.
KA
0
0
Julkaistu: 3.10.2018


Ainekset (4 annosta)

Maukas juurespata

  • 2sipulia
  • 2porkkanaa
  • 1palsternakka
  • 2valkosipulinkynttä
  • 2 rklrypsiöljyä
  • 2 rklharissa-maustetahnaa
  • 1 tlktomaattimurskaa (400 g)
  • 1 dlvettä
  • 1 tlsuolaa
  • 1 tlsokeria
  • mustapippuria
  • 1 tlkkikherneitä (n. 200 g)
  • 1 dlkuivattuja aprikooseja
  • 1 tlpunaviinietikkaa
  • korianteria, minttua tai lehtipersiljaa

Lisäksi

  • fetaa
  • keitettyä ohraa tai kuskusia
Tulosta

Maukas juurespata valmistuu näin:

  1. Kuori ja leikkaa sipulit, porkkanat ja palsternakat noin peukalonpään kokoisiksi paloiksi. Hienonna valkosipulit.
  2. Kuumenna öljy paistokasarissa ja kuullota kasviksia siinä. Lisää maustetahna ja jatka paistamista vielä hetki.
  3. Lisää tomaattimurska. Huuhtele tölkki noin desillä vettä ja lisää se sekä suola, sokeri ja pippuri kasariin. Hauduta kannen alla miedolla lämmöllä ja välillä sekoittaen noin 30 minuuttia, kunnes porkkanat ovat kypsiä.
  4. Lisää valutetut kikherneet ja muutamaan osaan paloitellut aprikoosit sekä tilkka etikkaa. Sekoita ja tarkista maku. Viimeistele tuoreilla yrteillä. Tarjoa juurespata fetan ja keitetyn ohran tai kuskusin kanssa.
MITÄ PIDIT?
0
Kommentoi »