Kotivinkki

Linssipihvit mehevöityvät fetalla ja pinaatilla – sekoita kaveriksi raikas jogurttikastike ja nauti!

40 min
{
Aktiivinen
40 min
Passiivinen
Linssipihvit on helpompi valmistaa kuin uskotkaan. Makua ja mehevyyttä tuovat pinaatti, feta ja sipuli. Pyöräytä parhaat linssipihvit tällä ohjeella!
KA
3.3
2
Julkaistu: 1.10.2018


Ainekset (4 annosta)

Linssipihvit

  • 3 dlpunaisia linssejä (350 g kypsiä linssejä)
  • 1sipuli
  • 2valkosipulinkynttä
  • 3 rklrypsiöljyä
  • 200 gpakastelehtipinaattia
  • 1 dlkorppujauhoja
  • 100 gfetaa
  • ½–1 tlsuolaa
  • 2kananmunaa

Jogurttikastike

  • 2 dlturkkilaista jogurttia
  • 2 tlharissa-maustetahnaa
  • ripaus suolaa
Tulosta

Linssipihvit valmistuvat näin:

  1. Huuhtele linssit kylmällä vedellä. Keitä linssejä kiehuvassa vedessä kannen alla 10 minuuttia. Valuta linssit hyvin ja anna jäähtyä.
  2. Kuori sillä aikaa sipulit ja hienonna ne. Kuumenna öljyä ja kuullota sipulit. Lisää pinaatti ja paista niitä hetki, kunnes ylimääräinen vesi on haihtunut. Anna seoksen jäähtyä.
  3. Sekoita linssit, pinaattipaistos, korppujauhot, murustettu feta ja suola. Lisää kananmunat, kun seos on jäähtynyt lähes kädenlämpöiseksi.
  4. Kuumenna öljyä paistinpannulla. Muotoile taikinasta noin sentin paksuisia pihvejä ja laita pannulle paistumaan. Paista linssipihvejä melko kuumalla pannulla noin 3 minuuttia molemmilta puolilta.
  5. Sekoita linssipihvien seuraksi kastike jogurtista ja harissatahnasta. Mausta suolalla. Keitä linssipihvien lisukkeeksi perunoita tai nauti salaatin kanssa.
2 kommenttia