Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme
Sukujoulun herkut

Anna Perhon ja Leena-äidin suosikkireseptit jouluun – superhelppo mallasleipä, Siru-tädin silakat ja pirteä punajuuritartar

Leena ja Anna Perho luottavat jouluillallisella hyväksi havaittuihin resepteihin. Vaikka syöjiä on paljon, jokaiselle on tarjolla omaa lempiherkkua.

20.12.2024

Toimittaja Anna Perho juhlii joulua isolla porukalla. Joulupöydässä Perhoilla luotetaan hyväksi havaittuihin resepteihin. Pääpaino on alkuruoissa. Tarjolle laitetaan graavattua siikaa ja lohta, savukalaa, mätiä ja sinappisilakoita. Sillikaviaariakin pitää olla, sillä sen reseptin Annan äiti Leena oppi jo omassa lapsuudenkodissaan.

”Eikä joulu ala, ennen kuin Siru-tätini on julistanut, että alkupalat ovat parhaita”, Anna kertoo perheen jouluperinteistä.

Ota talteen Leenan ja Annan neljä joulun suosikkireseptiä.

1. Tädin ihanat silakat

Sirun sinappisilakat on nimetty Annan tädin mukaan. Makeanmausteiset sinappisilakat maistuvat keitettyjen perunoiden tai mallasleivän kanssa. Aktiivista aikaa silakoiden valmistukseen ei juurikaan kulu, mutta niiden on hyvä tekeytyä ainakin vuorokauden.

2. Ravintolan mallasleipä

Shelterin mallasleipä on ravintola Shelterin herkullinen versio saaristolaisleivästä. Anna ja Leena ihastuivat reseptiin niin, että siitä tuli vakiovieras perheen joulupöydässä. ”Rakastamme mallasleipää ja syömme sitä vähän kaiken kanssa jouluisin. Leipä on superhelppo valmistaa ja kelpaa kaikille”, Leena kertoo.

3. Punajuurta alkuun

Punajuuritartar tehdään paahdetuista punajuurista, punasipulista ja kapriksista ja viimeistellään piparjuurimajoneesilla. Herkullinen punajuuritartar taipuu helposti vegaaniseksi, kun maustat sen hunajan sijaan vaahterasiirapilla ja käytät kasvipohjaista majoneesia. ”Vegetartar maistuu mainiolta mallasleivän päällä tai alkuruokana ihan sellaisenaan”, Perhot vinkaavat.

4. Suosikkisalaatti

Waldorfinsalaatti on Leenan suosikki, jota hän tekee joka joulu – vaikka saakin syödä kaiken melkein yksin. ”Olisiko se selleri, minkä vuoksi ei maistu muille?” Leena pohtii. Salaatin voi valmistaa jo edellisenä päivänä, ja se säilyy hyvin jääkaapissa muutaman päivän.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt