


Lautasella punertaa
Punajuuritartar Anna Perhon ohjeella – ”Vegetartar maistuu mainiolta mallasleivän päällä tai alkuruokana ihan sellaisenaan”
50 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 30 min
Punajuuritartar tehdään paahdetuista punajuurista, punasipulista ja kapriksista ja viimeistellään piparjuurimajoneesilla. Herkullinen punajuuritartar taipuu helposti vegaaniseksi, kun maustat sen hunajan sijaan vaahterasiirapilla ja käytät kasvipohjaista majoneesia.
Reseptin ainekset
4 annosta
600 g
punajuuria
1 tl
oliiviöljyä
1
pieni punasipuli
2 rkl
kapriksia
1 rkl
persiljaa
1 tl
dijonsinappia
1 tl
vaahterasiirappia tai hunajaa
1 tl
suolaa
⅓ tl
mustapippuria
Piparjuurimajoneesi
2 dl
majoneesia
piparjuuritahnaa maun mukaan
Anna Perhon punajuuritartar − ohje:
- Kuori ja leikkaa punajuuret neljään osaan. Pane lohkot uunivuokaan ja valuta öljyä päälle.
- Paista 200 asteessa 30 minuuttia. Jäähdytä.
- Hienonna punajuuret tehosekoittimessa karkeaksi raasteeksi. Kuori ja hienonna sipuli. Hienonna myös kaprikset (1 rkl) ja persilja. Sekoita ainekset kulhossa ja mausta sinapilla, siirapilla, suolalla ja mustapippurilla.
- Muotoile massasta pihvejä suoraan annoslautasille.
- Sekoita majoneesi ja piparjuuritahna. Viimeistele annokset kapriksilla (1 rkl) ja majoneesilla.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat