


Joulusinapin ja silakoiden liitto
Sirun sinappisilakat on nimetty Anna Perhon tädin mukaan – ”Joulu ei ala, ennen kuin Siru-tätini on julistanut, että alkupalat ovat parhaita”
30 h 20 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 30 h 0 min
Makeanmausteiset sinappisilakat maistuvat keitettyjen perunoiden tai mallasleivän kanssa. Erilaiset kalaherkut, kuten sinappi- ja etikkasilakat kuuluvat erottamattomasti Perhojen joulupöytään.
Reseptin ainekset
12 annosta
600 g
silakkafileitä
Etikkaliemi
5 dl
vettä
2 tl
suolaa
1 dl
väkiviinaetikkaa
Kastike
3 rkl
joulusinappia (makeaa)
2 tl
suolaa
2 tl
väkiviinaetikkaa
1 tl
valkopippuria
1 dl
rypsiöljyä
(½ punttia tilliä)
Sirun sinappisilakat – ohje:
- Mittaa kylmä vesi ja suola kulhoon. Sekoita, kunnes suola on liuennut. Lisää etikka ja silakkafileet. Anna olla noin 6 tuntia jääkaapissa.
- Kumoa vaaleiksi muuttuneet fileet siivilään valumaan.
- Pane sinappi, suola, etikka ja valkopippuri kulhoon. Lisää öljy ja sekoita kastike tasaiseksi. Lisää hienonnettu tilli halutessasi.
- Irrota valutetuista fileistä nahka vetämällä ja sekoita fileet kastikkeeseen. Siirrä silakat puhtaaseen kannelliseen lasipurkkiin. Anna tekeytyä jääkaapissa noin vuorokauden.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat