Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme
Joulusinapin ja silakoiden liitto

Sirun sinappisilakat on nimetty Anna Perhon tädin mukaan – ”Joulu ei ala, ennen kuin Siru-tätini on julistanut, että alkupalat ovat parhaita”

30 h 20 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 30 h 0 min

Makeanmausteiset sinappisilakat maistuvat keitettyjen perunoiden tai mallasleivän kanssa. Erilaiset kalaherkut, kuten sinappi- ja etikkasilakat kuuluvat erottamattomasti Perhojen joulupöytään.

18.12.2024
Reseptin ainekset
12 annosta
600 g
silakkafileitä
Etikkaliemi
5 dl
vettä
2 tl
suolaa
1 dl
väkiviinaetikkaa
Kastike
3 rkl
joulusinappia (makeaa)
2 tl
suolaa
2 tl
väkiviinaetikkaa
1 tl
valkopippuria
1 dl
rypsiöljyä
(½ punttia tilliä)

Sirun sinappisilakat – ohje:

  1. Mittaa kylmä vesi ja suola kulhoon. Sekoita, kunnes suola on liuennut. Lisää etikka ja silakkafileet. Anna olla noin 6 tuntia jääkaapissa.
  2. Kumoa vaaleiksi muuttuneet fileet siivilään valumaan.
  3. Pane sinappi, suola, etikka ja valkopippuri kulhoon. Lisää öljy ja sekoita kastike tasaiseksi. Lisää hienonnettu tilli halutessasi.
  4. Irrota valutetuista fileistä nahka vetämällä ja sekoita fileet kastikkeeseen. Siirrä silakat puhtaaseen kannelliseen lasipurkkiin. Anna tekeytyä jääkaapissa noin vuorokauden.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt