


Ravintolatason leipä
Shelterin mallasleipä on Anna Perhon joulupöydän vakioherkku – ”Superhelppo valmistaa ja maistuu kaikille”
4 h 10 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 3 h 40 min
Shelterin mallasleipä on ravintola Shelterin herkullinen versio saaristolaisleivästä. Toimittaja Anna Perho ja hänen äitinsä Leena Perho ihastuivat reseptiin niin, että siitä tuli vakiovieras perheen joulupöydässä. ”Rakastamme mallasleipää ja syömme sitä vähän kaiken kanssa jouluisin. Leipä on superhelppo valmistaa ja kelpaa kaikille”, Leena kertoo.
Reseptin ainekset
2–3 leipää
2 dl
kaljamaltaita
1½ + 3 dl
vettä
1½ dl
tummaa siirappia
8 dl
vehnäjauhoja
1 ps (11 g)
kuivahiivaa
2 tl
suolaa
Voi-siirappiseos
1 dl
tummaa siirappia
100 g
voita
Shelterin mallasleipä – ohje:
- Mittaa kaljamaltaat kulhoon. Kiehauta vesi (1,5 dl) ja kaada se maltaiden joukkoon. Anna seoksen turvota huoneenlämmössä 2 tuntia.
- Lisää siirappi, 42-asteinen vesi (3 dl), vehnäjauhot ja kuivahiiva. Vaivaa taikinaa yleiskoneella 10 minuuttia tai käsin 15–20 minuuttia, kunnes taikina kiiltää. Lisää suola ja vaivaa koneella vielä pari minuuttia tai käsin 5 minuuttia.
- Voitele 2–3 leipävuokaa (1–2 l). Jaa taikina vuokiin, peitä leivinliinalla ja anna kohota huoneenlämmössä lähes kaksinkertaiseksi, noin 1 tunti.
- Valmista voi-siirappiseos. Keitä voita ja siirappia kattilassa miedolla lämmöllä välillä sekoittaen, kunnes sitä on jäljellä noin puolet. Anna seoksen jäähtyä.
- Paista leipiä 200 asteessa 30–40 minuuttia. Ota leivät uunista ja kumoa ne uunipellille leivinpaperin päälle. Voitele leivät kauttaaltaan voi-siirappiseoksella ja paista vielä 5 minuuttia 180-asteisessa uunissa.
Vinkki!
Säilytä leipä leivinpaperiin käärittynä huoneenlämmössä. Leivän voi myös pakastaa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat